Norm

NEN 6815:2001 nl

Melk en melkproducten - Bepaling van het gehalte aan lactobacillen

  • Deze norm is ingetrokken sinds 08-07-2009

24,20

Over deze norm

Status Ingetrokken
Aantal pagina's 8
Commissie Microbiologie van de voedselketen
Gepubliceerd op 01-03-2001
Taal Nederlands
Beschrijft een methode voor de bepaling van het gehalte aan aantal kweekbare lactobacillen in melk en melkproducten, met behulp van een telplaattechniek bij 30°C. De methode is bedoeld voor het bepalen van het gehalte aan besmettingslactobacillen die een indicatie vormen voor de hygiëne tijdens het productieproces van met name kaas en kaasproducten. Functionele lactobacillen welke soms aanwezig zijn in zuursels kunnen storen werken. Voorkennis over de samenstelling van de gebruikte zuursels is gewenst. Eventueel kunnen mogelijk storende stammen van de Lactobacillus worden gebruikt als negatieve controle. De samenstelling van het medium is wel zodanig dat groei van functionele lactobacillen in thermofiele hulpzuursels veelal niet kan optreden.

Details

ICS-code 67.100.01
Nederlandse titel Melk en melkproducten - Bepaling van het gehalte aan lactobacillen
Engelse titel Milk and milk products - Detection of the content of lactobacilli
Vervangt
Vervangen door

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen