Norm

NEN 6815:2009 nl

Melk en melkproducten - Bepaling van het gehalte aan lactobacillen

24,20

Over deze norm

Status Definitief
Aantal pagina's 9
Gepubliceerd op 01-07-2009
Taal Nederlands
Beschrijft een methode voor de bepaling van het gehalte aan aantal kweekbare lactobacillen in melk en melkproducten, met behulp van een telplaattechniek bij 30°C. De methode is bedoeld voor het bepalen van het gehalte aan besmettingslactobacillen die een indicatie vormen voor de hygi?ne tijdens het productieproces van met name kaas en kaasproducten. Functionele lactobacillen welke soms aanwezig zijn in zuursels kunnen storen werken. Voorkennis over de samenstelling van de gebruikte zuursels is gewenst. Eventueel kunnen mogelijk storende stammen van de Lactobacillus worden gebruikt als negatieve controle. De samenstelling van het medium is wel zodanig dat groei van functionele lactobacillen in thermofiele hulpzuursels veelal niet kan optreden.

Details

ICS-code 67.100.01
Nederlandse titel Melk en melkproducten - Bepaling van het gehalte aan lactobacillen
Engelse titel Milk and milk products - Detection of the content of lactobacilli
Vervangt

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen