Norm

NEN 6877:1994 nl

Melk en melkprodukten - Aantonen van sporen van boterzuurbacteriën en bepaling van het gehalte aan sporen van boterzuurbacteriën

  • Deze norm is ingetrokken sinds 02-12-2009

16,10

Over deze norm

Status Ingetrokken
Aantal pagina's 4
Commissie Melk en zuivelproducten
Gepubliceerd op 01-05-1994
Taal Nederlands
Deze norm beschrijft een methode voor het aantonen van sporen van boterzuurbacteriën in melk. De methode kan worden gebruikt voor het uitvoeren van een grensreactie, hetgeen wil zeggen het aantonen van het wel of niet aanwezig zijn in een bepaalde hoeveelheid melk, en voor het vaststellen van het gehalte aan sporen van boterzuurbacteriën via de bepaling van het meest waarschijnlijke aantal (MPN: most probable number) De beschreven methode kan in beginsel ook worden toegepast voor het aantonen van sporen van boterzuurbacteriën en de bepaling van het gehalte aan sporen van boterzuurbacteriën in melkproducten. Bijzondere voorzorgen kunnen daarbij noodzakelijk zijn. De resultaten die met deze methode worden verkregen, geven een indicatie over het gehalte aan sporen van Clostridium tyrobutyricum die bij de bereiding van harde en halfharde kaassoorten oorzaak kunnen zijn van boterzuurgisting.

Details

ICS-code 07.100.30
67.100.01
Nederlandse titel Melk en melkprodukten - Aantonen van sporen van boterzuurbacteriën en bepaling van het gehalte aan sporen van boterzuurbacteriën
Engelse titel Milk and milk products - Detection of spores of butyric acid bacteria and determination of the content of spores of butyric acid bacteria
Vervangen door

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen