Norm

NEN 6877:2009 Ontw. nl

Melk en melkproducten - Aantonen van sporen van boterzuurbacteriën en bepaling van het gehalte aan sporen van boterzuurbacteriën volgens de MPN-methode

  • Deze norm is ingetrokken sinds 01-11-2009

16,34 19,77 Incl BTW

Over deze norm

Status Ingetrokken
Aantal pagina's 8
Gepubliceerd op 01-03-2009
Taal Nederlands
Deze norm beschrijft een methode voor het aantonen van sporen van boterzuurbacteriën in melk. De methode kan worden gebruikt voor het uitvoeren van een grensreactie, hetgeen wil zeggen het aantonen van het wel of niet aanwezig zijn van (sporen van) boterzuurbacteriën in een bepaalde hoeveelheid melk, en voor het vaststellen van het gehalte aan sporen van boterzuurbacteriën via de bepaling van het meest waarschijnlijke aantal (MPN: most probable number). De beschreven methode kan in beginsel ook worden toegepast voor het aantonen van sporen van boterzuurbacteriën en de bepaling van het gehalte aan sporen van boterzuurbacteriën in melkproducten. Bijzondere voorzorgen kunnen daarbij noodzakelijk zijn.

Details

ICS-code 07.100.30
67.100.01
Nederlandse titel Melk en melkproducten - Aantonen van sporen van boterzuurbacteriën en bepaling van het gehalte aan sporen van boterzuurbacteriën volgens de MPN-methode
Engelse titel Milk and milk products - Detection of spores of butyric acid bacteria and determination of the content of spores of butyric acid bacteria by MPN technique
Vervangt
Vervangen door

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen