Norm

NEN 6877:2009 nl

Melk en melkproducten - Aantonen van sporen van boterzuurbacteri?n en bepaling van het gehalte aan sporen van boterzuurbacteri?n volgens de MPN-methode

24,20

Over deze norm

Status Definitief
Aantal pagina's 8
Gepubliceerd op 01-11-2009
Taal Nederlands
Deze norm beschrijft een methode voor het aantonen van sporen van boterzuurbacteri?n in melk. De methode kan worden gebruikt voor het uitvoeren van een grensreactie, hetgeen wil zeggen het aantonen van het wel of niet aanwezig zijn van (sporen van) boterzuurbacteri?n in een bepaalde hoeveelheid melk, en voor het vaststellen van het gehalte aan sporen van boterzuurbacteri?n via de bepaling van het meest waarschijnlijke aantal (MPN: most probable number). De beschreven methode kan in beginsel ook worden toegepast voor het aantonen van sporen van boterzuurbacteri?n en de bepaling van het gehalte aan sporen van boterzuurbacteri?n in melkproducten. Bijzondere voorzorgen kunnen daarbij noodzakelijk zijn.

Details

ICS-code 07.100.30
67.100.01
Nederlandse titel Melk en melkproducten - Aantonen van sporen van boterzuurbacteri?n en bepaling van het gehalte aan sporen van boterzuurbacteri?n volgens de MPN-methode
Engelse titel Milk and milk products - Detection of spores of butyric acid bacteria and determination of the content of spores of butyric acid bacteria by MPN technique
Vervangt

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen