Norm

NEN-EN 12014-2:2016 Ontw. en

Voedingsmiddelen - Bepaling van het nitraat- en/of nitrietgehalte - Deel 2: HPLC/IC-methode voor de bepaling van het nitraatgehalte in groenten en groenteproducten

23,50

Over deze norm

Status Ontwerp
Aantal pagina's 18
Commissie Voedingsmiddelenanalyse - Horizontale methoden
Gepubliceerd op 01-07-2016
Taal Engels
This European Standard specifies a high-performance liquid chromatographic (HPLC) and an ion chromatographic (IC) method for determination of the nitrate level in vegetables and vegetable products. This method is applicable for samples with a content of 25 mg/kg or greater. It has been validated on naturally contaminated and spiked samples as beetroot juice with nitrate mass fractions of 194 mg/kg and 691 mg/kg, pureed carrots with nitrate mass fractions of 26 mg/kg and 222 mg/kg and with iceberg lettuce with nitrate mass fractions of 623 mg/kg and 3 542 mg/kg.

Details

ICS-code 67.080.20
Nederlandse titel Voedingsmiddelen - Bepaling van het nitraat- en/of nitrietgehalte - Deel 2: HPLC/IC-methode voor de bepaling van het nitraatgehalte in groenten en groenteproducten
Engelse titel Foodstuffs - Determination of nitrate and/or nitrite content - Part 2: HPLC/IC method for the determination of nitrate content of vegetables and vegetable products
Vervangt

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen