Norm

NEN-EN 12505:2000+A1:2009 en

Machines voor voedselbereiding - Centrifuges voor de verwerking van eetbare oliën en vetten - Veiligheids- en hygiëne-eisen

74,30

Over deze norm

Status Definitief
Aantal pagina's 38
Commissie Machines voor de voedselindustrie
Gepubliceerd op 01-11-2009
Taal Engels
This European Standard covers all significant hazards as identified by risk assessment (see EN 1050), which are listed in clause 4 of this standard, relevant to centrifuges for processing edible oils and fats, when they are used as intended and under the conditions foreseen by the manufacturer. It specifies safety and hygiene requirements for the design, manufacture, use, maintenance and cleaning of centrifugal machines. The normal operating methods are described in 3.2. This standard does not apply to machines using solvent extraction and ancillary machines (e.g. conveyors, hoppers, etc.). It is not applicable to basket centrifuges. This European Standard is applicable primarily to machines which are manufactured after the date of approval by CEN.

Details

ICS-code 67.260
Nederlandse titel Machines voor voedselbereiding - Centrifuges voor de verwerking van eetbare oliën en vetten - Veiligheids- en hygiëne-eisen
Engelse titel Food processing machinery - Centrifugal machines for processing edible oils and fats - Safety and hygiene requirements
Vervangt
Normatieve verwijzingen
  • 2006/42/EG, Machines

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen