Norm

NEN-EN 12853+A1+C1:2011 nl

Machines voor voedselbereiding - Handmixers en handmengers - Veiligheids- en hygiëne-eisen

76,70

Over deze norm

Status Definitief
Aantal pagina's 34
Commissie Machines voor de voedselindustrie
Gepubliceerd op 01-01-2012
Taal Nederlands
Deze Europese norm specificeert de veiligheids- en hygiëne-eisen voor het ontwerp en de vervaardiging van handmixers en -mengers die in cateringfaciliteiten in bedrijven en instellingen en in horeca en winkels worden gebruikt. De term 'handmixer' wordt gebruikt als verwijzing naar alle apparatuur die in deze norm wordt behandeld. De machines waarop deze norm betrekking heeft, zijn in de hand gedragen apparaten met een hulpstuk dat bedoeld is om voedingsmiddelen in een houder te verwerken. De hulpstukken zijn bedoeld voor het vermalen, mengen, pureren, emulgeren enz. van voedingsmiddelen, zoals groenten tot soep, puree, saus, mayonaise, crème, zuivelproducten en meer in het algemeen om vaste, vloeibare, pasta- of poedervormige voedingsmiddelen te verwerken tot een homogene vloeibare massa. Deze apparaten zijn berekend op het verwerken van maximaal 100 voedingsmiddelen in één bewerking.

Details

ICS-code 67.260
Nederlandse titel Machines voor voedselbereiding - Handmixers en handmengers - Veiligheids- en hygiëne-eisen
Engelse titel Food processing machinery - Hand-held blenders and whisks - Safety and hygiene requirements
Vervangt

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen