Norm

NEN-EN 13751:1999 Ontw. en

Het aantonen van bestraalde voedingsmiddelen met gebruik van fotogestimuleerde luminescentie

  • Deze norm is ingetrokken sinds 21-10-2002

16,34 19,77 Incl BTW

Over deze norm

Status Ingetrokken
Aantal pagina's 9
Commissie Voedingsmiddelenanalyse - Horizontale methoden
Gepubliceerd op 01-12-1999
Taal Engels
This European Standard specifies a method for the detection of irradiated foods using photostimulated lumines-cence (PSL). The technique described here comprises an initial measurement of PSL intensity which may be used for screening purposes, and a calibration method to determine the PSL sensitivity to assist classification. It is nec-essary to confirm a positive screening result using calibrated PSL or another standardised (e.g. EN 1784 to EN 1788) or validated method. The method has been successfully tested in interlaboratory trials using shellfish [1] and herbs, spices and season-ings. From other studies it may be concluded that the method is applicable to a large variety of foods.

Details

ICS-code 67.050
Nederlandse titel Het aantonen van bestraalde voedingsmiddelen met gebruik van fotogestimuleerde luminescentie
Engelse titel Detection of irradiated food using photostimulated luminescence
Vervangen door

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen