Norm

NEN-EN 14352:2004 en

Voedingsmiddelen - Bepaling van fumonisinen B1 en B2 in maisproducten - HPLC methode met immunoaffiniteitskolomzuivering

49,30

Over deze norm

Status Definitief
Aantal pagina's 18
Commissie Voedingsmiddelenanalyse - Horizontale methoden
Gepubliceerd op 01-08-2004
Taal Engels
Een nieuwe norm van NEN, het centrum van normalisatie, maakt het opsporen van fumonisine in maïsproducten makkelijker. Fumonisine is een toxine dat door schimmels wordt geproduceerd en in maïsproducten terecht kan komen. Consumptie van deze maïsproducten is schadelijk voor de gezondheid. De nieuwe norm draagt bij aan het tijdig opsporen van fumonisine en hiermee aan een veilige consumptie van maïsproducten. Nationale inbreng bij het opstellen van de Europese norm is mede mogelijk gemaakt door het Productschap Graan, Zaden en Peulvruchten. Maïs is een belangrijke basis voor allerlei voedingsmiddelen. Popcorn en cornflakes zijn bekende voorbeelden. Omdat maïsmeel in veel producten verwerkt wordt, wordt het gecontroleerd op een aantal kwaliteitsaspecten, waaronder besmetting met mycotoxines. Hierbij spelen internationaal geaccepteerde analysemethoden, zoals de nieuwe norm, een cruciale rol. De nieuwe norm kan een scheidsrechtersrol vervullen in de internationale en Europese handel. Hij wordt door overheden gebruikt om de wettelijke eisen te toetsen. De norm met nummer NEN-EN 14352, beschrijft een HPL-methode met immuno-affiniteitsopzuivering en bevat validatiegegevens voor maïsmeel en cornflakes.

Details

ICS-code 67.050
67.060
Nederlandse titel Voedingsmiddelen - Bepaling van fumonisinen B1 en B2 in maisproducten - HPLC methode met immunoaffiniteitskolomzuivering
Engelse titel Foodstuffs - Determination of fumonisin s B1 and B2 in maize based foods - HPLC method with immunoaffinity column clean up
Vervangt

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen