Norm

NEN-EN 14526:2004 en

Voedingsmiddelen - Bepaling van saxitoxine en decarbamoyl saxitoxine in mosselen - HPLC methode bij gebruik van voorloopkolomderivatie met peroxide of periodaat oxidatie

49,30

Over deze norm

Status Definitief
Aantal pagina's 17
Commissie Voedingsmiddelenanalyse - Horizontale methoden
Gepubliceerd op 01-08-2004
Taal Engels
This document specifies a method for the quantitative determination of saxitoxin (STX) and decarbamoyl saxitoxin (dc-STX) in mussels. It may also be applicable in other shellfish, for example scallops. The limit of determination of this method (signal/noise = 10) is 0,006 mg/kg for saxitoxin and 0,02 mg/kg for dc-saxitoxin in mussel meat. The method has been tested for saxitoxin at levels at 0,4 mg/kg and 0,5 mg/kg and for dcsaxitoxin

Details

ICS-code 67.120.30
Nederlandse titel Voedingsmiddelen - Bepaling van saxitoxine en decarbamoyl saxitoxine in mosselen - HPLC methode bij gebruik van voorloopkolomderivatie met peroxide of periodaat oxidatie
Engelse titel Foodstuffs - Determination of saxitoxin and dc-saxitoxin in mussels - HPLC method using pre-column derivatization with peroxide or periodate oxidation
Vervangt
Wordt vervangen door

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen