Norm

NEN-EN 14663:2005 en

Voedingsmiddelen - Bepaling van vitamine B6 (inclusief de geglycosyleerde vormen) door HPLC

49,30

Over deze norm

Status Definitief
Aantal pagina's 22
Commissie Voedingsmiddelenanalyse - Horizontale methoden
Gepubliceerd op 01-12-2005
Taal Engels
De methode is succesvol gevalideerd voor griesmeel met melk (kindervoedsel), aardappelpuree, groenten met ham (babyvoeding) en een multivitamine drank. Vitamine B6 speelt een belangrijke rol in de stofwisseling. Het is vooral nodig bij de afbraak en opbouw van aminozuren. Verder reguleert het de werking van bepaalde hormonen in het lichaam en is het een onmisbare stof bij de afweer, de groei, de bloedaanmaak en het zenuwstelsel. Vitamine B6 wordt geleverd door vlees, eieren, vis, brood en graanproducten, aardappelen, peulvruchten, groente, melk, melkproducten en kaas. Een tekort aan vitamine B6 kan leiden tot bloedarmoede, zenuwaandoeningen en een verminderde weerstand.

Details

ICS-code 67.050
Nederlandse titel Voedingsmiddelen - Bepaling van vitamine B6 (inclusief de geglycosyleerde vormen) door HPLC
Engelse titel Foodstuffs - Determination of vitamin B6 (including its glycosylated forms) by HPLC
Vervangt

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen