Norm

NEN-EN 15505:2008 en

Voedingsmiddelen - Bepaling van sporenelementen - Bepaling van natrium en magnesium met behulp van atomaire-absorptiespectrometrie (AAS) na microgolfdestructie

49,30

Over deze norm

Status Definitief
Aantal pagina's 15
Commissie Voedingsmiddelenanalyse - Horizontale methoden
Gepubliceerd op 01-03-2008
Taal Engels
This document specifies methods for the determination of sodium and magnesium in foodstuffs by flame atomic absorption spectrometry (AAS) after microwave digestion. Collaborative studies have been carried out (Annex A). The method is suitable for the determination of sodium not less than 1 500 mg/kg and magnesium not less than 250 mg/kg. Data for calcium is included for information (Annex B). The method is not applicable to wheat bran.

Details

ICS-code 67.050
Nederlandse titel Voedingsmiddelen - Bepaling van sporenelementen - Bepaling van natrium en magnesium met behulp van atomaire-absorptiespectrometrie (AAS) na microgolfdestructie
Engelse titel Foodstuffs - Determination of trace elements - Determination of sodium and magnesium by flame atomic absorption spectrometry (AAS) after microwave digestion
Vervangt

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen