Norm

NEN-EN 16187:2015 en

Voedingsmiddelen - Bepaling van fumonisine B1 en fumonisine B2 in bewerkt voedsel met mais voor peuters en jonge kinderen - HPLC methode met immunoaffiniteitskolom zuivering en fluorescentiedetectie na voorkolom derivatisatie

49,30

Over deze norm

Status Definitief
Aantal pagina's 19
Commissie Voedingsmiddelenanalyse - Horizontale methoden
Gepubliceerd op 01-06-2015
Taal Engels
NEN-EN 16187 specifies a method for the determination of fumonisin B1 (FB1) and fumonisin B2 (FB2) in processed maize-containing foods for infants and young children by high performance liquid chromatography (HPLC) with immunoaffinity cleanup and fluorescence detection (FLD). This method has been validated in an interlaboratory study via the analysis of both naturally contaminated and spiked samples ranging from 112 μg/kg to 458 μg/kg for FB1+FB2, 89 μg/kg to 384 μg/kg for FB1 and 22 μg/kg to 74 μg/kg for FB2. For further information on the validation, see Clause 8 and Annex B.

Details

ICS-code 67.230
Nederlandse titel Voedingsmiddelen - Bepaling van fumonisine B1 en fumonisine B2 in bewerkt voedsel met mais voor peuters en jonge kinderen - HPLC methode met immunoaffiniteitskolom zuivering en fluorescentiedetectie na voorkolom derivatisatie
Engelse titel Foodstuffs - Determination of fumonisin B1 and fumonisin B2 in processed maize containing foods for infants and young children - HPLC method with immunoaffinity column cleanup and fluorescence detection after pre-column derivatisation
Vervangt

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen