Norm

NEN-EN 1672-2:1997 nl

Machines voor voedselbereiding - Algemene basisregels - Deel 2: Hygiëne-eisen

  • Deze norm is ingetrokken sinds 04-05-2005

92,90

Over deze norm

Status Ingetrokken
Aantal pagina's 38
Commissie Machines voor de voedselindustrie
Gepubliceerd op 01-04-1997
Taal Nederlands
Bevat algemene eisen voor hygiëne voor machines die worden gebruikt voor de bereiding en verwerking van voedingsmiddelen voor menselijke en, waar relevant, dierlijke consumptie, met als doel de kans op infectie, ziekte, besmetting of verwonding in verband met deze voedingsmiddelen weg te nemen of te minimaliseren. Er wordt aangegeven welke gevaren relevant zijn voor het gebruik van dergelijke machines voor de voedselbereiding, en er worden ontwerpmethoden beschreven, evenals informatie voor het gebruik, gericht op het wegnemen of verminderen van deze risico's. Deze norm behandelt geen risico's voor personeel met betrekking tot hygiëne, die samenhangen met gebruik van de machine, zoals het gebruik van reinigingsmiddelen, stoom e.d.; deze worden behandeld in prEN 1672-1:1994.

Details

ICS-code 67.260
Nederlandse titel Machines voor voedselbereiding - Algemene basisregels - Deel 2: Hygiëne-eisen
Engelse titel Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements
Vervangt
Vervangen door
Normatieve verwijzingen
  • 73/23/EEG, Laagspanningsrichtlijn

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen