Norm

NEN-EN 1785:2003 en

Voedingsmiddelen - Het aantonen van doorstraalde vette voedingsmiddelen - Gaschromatografisch/massa-spectrometrisch onderzoek van 2-alkylcyclobutanonen

49,30

Over deze norm

Status Definitief
Aantal pagina's 16
Commissie Voedingsmiddelenanalyse - Horizontale methoden
Gepubliceerd op 01-09-2003
Taal Engels
This European Standard specifies a method for identification of irradiation treatment of food containig fat. It is based on the mass spectrometric (MS) detection of radiation-induced 2-alkylcyclobutanones after gas chromatographic (GC) separation [1] to [3]. The method has been successfully tested in interlaboratory tests on raw chicken, pork, liquid whole egg, salmon and Camembert [4] tot [8]. Other studies demonstrate that the method is applicbale to a wide range of foodstuffs [9] to [21].

Details

ICS-code 67.050
Nederlandse titel Voedingsmiddelen - Het aantonen van doorstraalde vette voedingsmiddelen - Gaschromatografisch/massa-spectrometrisch onderzoek van 2-alkylcyclobutanonen
Engelse titel Foodstuffs - Detection of irradiated food containing fat - Gas chromatographic/mass spectrometric analysis of 2-alkylcyclobutanones
Vervangt

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen