Norm

NEN-EN 1787:1995 Ontw. en

Voedingsmiddelen - Het aantonen van bestraalde cellulose-bevattende voedingsmiddelen - Methode met ESR-spectroscopie

  • Deze norm is ingetrokken sinds 01-01-1997
  • Deze norm is niet direct leverbaar vanuit de NEN-shop.
    Wilt u dit product bestellen neemt u dan contact op met NEN-klantenservice: (015) 2 690 391 of klantenservice@nen.nl

Over deze norm

Status Ingetrokken
Aantal pagina's 8
Commissie Voedingsmiddelenanalyse - Horizontale methoden
Gepubliceerd op 01-02-1995
Taal Engels
Specifies a method for the detection of foods containing cellulose which have been treated with ionizing radiation, by analysing the electron spin resonance (ESR) spectrum or electron paramagnetic resonance (EPR) spectrum of the food. On the basis of results of analysis of stones, shells or dry parts of food containing cellulose from berries (chilled or frozen), pistachio nuts, french prunes, peanuts, hazelnuts, coconuts, macadamia nuts, almonds, brazil nuts, pecan nuts and walnuts, it is assumed that the same signals may also be encountered in similar foods.

Details

ICS-code 67.020
Nederlandse titel Voedingsmiddelen - Het aantonen van bestraalde cellulose-bevattende voedingsmiddelen - Methode met ESR-spectroscopie
Engelse titel Foodstuffs - Detection of irradiated food containing cellulose - Method by ESR spectroscopy
Vervangen door

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen