Norm

NEN-EN-ISO 11702:2008 Ontw. en

Dierlijke en plantaardige vetten en oliën - Enzymatische bepaling van het totale gehalte aan sterolen

  • Deze norm is ingetrokken sinds 07-01-2010

25,62

Over deze norm

Status Ingetrokken
Aantal pagina's 12
Commissie Plantaardige en dierlijke oliën en vetten
Gepubliceerd op 01-12-2008
Taal Engels
This international standard enables the quantitative determination of the total sterols content by means of an enzymatic staining test. The method is applicable to free and esterified sterols in animal and vegetable fats and oils, fatty foods and related products. The determination requires sample quantities of 1 g to 2 g of fat. The method is not applicable to dark coloured fats and oils, e. g. crude palm oil. The enzyme is not specific for cholesterol, but will also oxidise other 3-hydroxysterols. The method is technically equivalent to IUPAC method 2.404 Determination of total sterol content.

Details

ICS-code 67.200.10
Nederlandse titel Dierlijke en plantaardige vetten en oliën - Enzymatische bepaling van het totale gehalte aan sterolen
Engelse titel Animal and vegetable fats and oils - Enzymatic determination of total sterols content
Vervangen door

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen