Norm

NEN-EN-ISO 11702:2010 en

Dierlijke en plantaardige vetten en oliën - Enzymatische bepaling van het totale gehalte aan sterolen

  • Deze norm is ingetrokken sinds 19-08-2016

52,53

Over deze norm

Status Ingetrokken
Aantal pagina's 7
Commissie Plantaardige en dierlijke oliën en vetten
Gepubliceerd op 01-01-2010
Taal Engels
This International Standard specifies a method for the quantitative determination of the total sterols content by means of an enzymatic staining test. The method is applicable to free and esterified sterols in animal and vegetable fats and oils, fatty foods and related products. The determination is applicable to sample quantities of 1 g to 2 g of fat. The method is not applicable to dark coloured fats and oils, e.g. crude palm oil. The enzyme is not specific for cholesterol, but also oxidizes other 3-hydroxysterols. The method has not been tested for products fortified with sterols at higher levels.

Details

ICS-code 67.200.10
Nederlandse titel Dierlijke en plantaardige vetten en oliën - Enzymatische bepaling van het totale gehalte aan sterolen
Engelse titel Animal and vegetable fats and oils - Enzymatic determination of total sterols content
Vervangt
Vervangen door

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen