Norm

NEN-EN-ISO 22000:2005 nl

Voedselveiligheid managementsystemen - Eisen aan een organisatie in de voedselketen

149,00

Over deze norm

Status Definitief
Aantal pagina's 41
Commissie Voedselveiligheidsmanagement
Gepubliceerd op 01-09-2005
Taal Nederlands
Deze internationale norm specificeert eisen voor een managementsysteem voor voedselveiligheid, voor een organisatie in de voedselketen die moet aantonen dat zij in staat is gevaren voor de voedselveiligheid te beheersen, om te bewerkstelligen dat voedingsmiddelen veilig zijn op het moment dat ze door de consument worden genuttigd. De norm is ook van toepassing op alle organisaties, ongeacht de omvang, die betrokken zijn bij enig aspect van de voedselketen en die een systeem willen invoeren dat voortdurende levering van veilige producten bewerkstelligt. Aan de eisen van deze internationale norm kan worden voldaan door gebruik te maken van interne en/of externe middelen. ''In ISO 22000 zien wij alle benodigde elementen terug voor een auditeerbare voedselveiligheidsnorm. De norm vormt het laatste stukje in de puzzel die het plaatje van een food processing management systeem compleet maakt.'' Deze rake typering is terug te vinden in het commentaar dat de hamburgergigant heeft geleverd op het concept van ISO 22000, de nieuwe ISO-norm voor management van voedselveiligheid.

Details

ICS-code 03.120.10
67.020
Nederlandse titel Voedselveiligheid managementsystemen - Eisen aan een organisatie in de voedselketen
Engelse titel Food safety management systems - Requirements for any organization in the food chain
Vervangt

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen