Norm

NEN-EN-ISO 22000:2018 nl

Managementsystemen voor voedselveiligheid - Eisen aan een organisatie in de voedselketen

131,00 158,51 Incl BTW

Over deze norm

Status Definitief
Aantal pagina's 56
Commissie Voedselveiligheidsmanagement
Gepubliceerd op 01-07-2018
Taal Nederlands
NEN-EN-ISO 22000 specificeert eisen voor een managementsysteem voor voedselveiligheid waarmee een organisatie die direct of indirect betrokken is bij de voedselketen: a) een managementsysteem voor voedselveiligheid kan plannen, implementeren, onderhouden en actualiseren om producten en diensten te leveren die bij beoogd gebruik veilig zijn; b) overeenstemming met de van toepassing zijnde wet- en regelgeving kan aantonen; c) wederzijds overeengekomen eisen van klanten met betrekking tot voedselveiligheid kan evalueren en beoordelen en naleving ervan kan aantonen; d) problemen met voedselveiligheid doeltreffend kan communiceren aan relevante belanghebbenden in de voedselketen; e) kan bewerkstelligen dat de organisatie voldoet aan het vastgestelde voedselveiligheidsbeleid; f) naleving kan aantonen aan relevante belanghebbenden; g) haar managementsysteem voor voedselveiligheid door een externe organisatie kan laten certificeren of registreren, of zelf kan beoordelen of verklaren dat de organisatie voldoet aan de eisen in dit document. Alle eisen in dit document zijn algemeen en zijn bedoeld om toe te kunnen passen op alle organisaties in de voedselketen, ongeacht hun omvang en complexiteit. Organisaties die direct of indirect zijn betrokken, zijn onder andere producenten van veevoer, producenten van diervoeders, bedrijven die wilde planten oogsten of wilde dieren vangen, landbouwers, producenten van ingrediƫnten, producenten van voedingsmiddelen, detailhandelaren, organisaties die voedingsmiddelen-, catering-, reinigings-, transport-, opslag- en distributiediensten leveren, leveranciers van uitrusting, reinigings- en ontsmettingsmiddelen, verpakkingsmateriaal en andere materialen die in contact komen met voedingsmiddelen (voedselcontactmaterialen). Dit document stelt kleinere en/of minder ontwikkelde organisaties (zoals een kleine boerderij, een kleine onderneming in verpakking en distributie, een kleine voedingsmiddelenwinkel) in staat extern ontwikkelde elementen in hun managementsysteem voor voedselveiligheid in te voeren. Interne en/of externe middelen kunnen worden gebruikt om aan de eisen van dit document te voldoen.

Details

ICS-code 03.100.70
67.020
Nederlandse titel Managementsystemen voor voedselveiligheid - Eisen aan een organisatie in de voedselketen
Engelse titel Food safety management systems - Requirements for any organization in the food chain
Vervangt

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen