Norm

NEN-ISO 13301:2002 en

Sensorische analyse - Algemene leidraad voor metingen van reuk- en smaakdetectiedrempelwaarden door een procedure van een gedwongen keuze uit drie alternatieven (3-AFC)

98,05

Over deze norm

Status Definitief
Aantal pagina's 27
Commissie Beleidscommissie Landbouw & Levensmiddelen
Gepubliceerd op 01-11-2002
Taal Engels
This International Standard provides guidance on: - obtaining data on the detection of chemical stimuli that evoke responses to odour, flavour and taste by a 3-AFC (three-alternative forced-choice) procedure; - the processing of the data to estimate the value of a threshold and its error bounds, and other statistics related to the detection of the stimulus. Typically, the procedures will be used in one of the following two modes: - investigation of the sensitivity of assessors to specific stimuli; - investigation of the ability of a chemical substance to stimulate the chemoreceptive senses.

Details

ICS-code 67.240
Nederlandse titel Sensorische analyse - Algemene leidraad voor metingen van reuk- en smaakdetectiedrempelwaarden door een procedure van een gedwongen keuze uit drie alternatieven (3-AFC)
Engelse titel Sensory analysis - Methodology - General guidance for measuring odour, flavour and taste detection thresholds by a three-alternative forced-choice (3-AFC) procedure

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen