Norm

NEN-ISO 14637:2004 en

Melk - Bepaling van het ureumgehalte - Enzymatische methode bij met behulp van differentiële pH-meting (Referentiemethode)

  • Deze norm is ingetrokken sinds 18-01-2007

48,19

Over deze norm

Status Ingetrokken
Aantal pagina's 11
Commissie Melk en zuivelproducten
Gepubliceerd op 01-10-2004
Taal Engels
De melkproductie van de koe is voor een deel afhankelijk van uitgebalanceerde voer. In de pens van de koe zorgen micro-organismen voor vertering van het voer. Om goed te kunnen werken hebben deze micro-organismen in de pens energie en eiwit nodig, in een bepaalde verhouding. Een goede verhouding eiwit en energie resulteert in een goede melkproductie.Een veel gebruikte graadmeter voor de goede verhouding aan eiwitten is het ureumgehalte in melk: het ureumgetal in de melk is een indicatie voor de benutting van de stikstof (eiwitten in het voer) door de koeien.ISO publiceert analysemethode voor de bepaling van het ureumgehalte van melk NEN-ISO 14637 beschrijft een analysemethode voor de bepaling van ureum in melk. Door middel van het toevoegen van urease wordt ureum omgezet in ammonia en CO2. Bij pH 6,7 vindt hydrolyse plaats. Het evenwicht van deze reactie induceert een pH-verandering. De methode is gebaseerd op deze enzymatische reactie en de daaropvolgende pH-verandering.

Details

ICS-code 67.100.10
Nederlandse titel Melk - Bepaling van het ureumgehalte - Enzymatische methode bij met behulp van differentiële pH-meting (Referentiemethode)
Engelse titel Milk - Determination of urea content - Enzymatic method using difference in pH (Reference method)
Vervangen door

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen