Norm

NEN-ISO 8069:2005 en

Melkpoeder - Bepaling van het gehalte aan melkzuur en lactaten

  • Deze norm is ingetrokken sinds 29-06-2007

73,12

Over deze norm

Status Ingetrokken
Aantal pagina's 13
Commissie Melk en zuivelproducten
Gepubliceerd op 01-09-2005
Taal Engels
Melkzuur is een chemische verbinding die bij verschillende biologische processen aangemaakt wordt. Melkzuur wordt geproduceerd door bacteriën die suikers omzetten; het is geen melkbestanddeel. Experts uit verschillende landen hebben een internationale methode opgesteld waarmee de concentratie van melkzuur en lactaten in melkpoeder bepaald kan worden. ISO 8069 beschrijft een enzymatische bepaling, waar middels het toevoegen van enzymen en biochemische stoffen NADH vrijkomt. De vrijgekomen hoeveelheid NADH wordt bepaald middels spectrometrie en is gerelateerd aan de hoeveelheid melkzuur en lactaten (uitgedrukt in mg melkzuur per 100 gram vetvrije drogestof.

Details

ICS-code 67.100.10
Nederlandse titel Melkpoeder - Bepaling van het gehalte aan melkzuur en lactaten
Engelse titel Dried milk - Determination of content of lactic acid and lactates
Vervangt
Vervangen door

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen