Norm

NPR-CEN/TS 13130-16:2005 en

Materialen en artikelen in contact met voedingsmiddelen - Kunststofbestanddelen die aan limietwaarde worden onderworpen - Deel 16: Bepaling van caprolactam en caprolactam zout in namaakvoedingsmiddelen

49,30

Over deze norm

Status Definitief
Aantal pagina's 16
Commissie Gebruiksartikelen in contact met levensmiddelen
Gepubliceerd op 01-03-2005
Taal Engels
This document, part of EN 13130, specifies an analytical procedure for the determination of caprolactam in the food simulants distilled water, 3 % w/v aqueous acetic acid, 15 % v/v aqueous ethanol and rectified olive oil. The level of caprolactam monomer determined is expressed as mg caprolactam/kg of food or food simulant. The method is appropriate for the quantitative determination of caprolactam in an approximate analyte concentration range of 1,5mg/kg to 30 mg per kilogram of food simulant. This method is also applicable to the determination of the specific migration of caprolactam sodium salt, PM/Ref No 14230, as caprolactam sodium salt instantaneously hydrolyzes to caprolactam when in contact with aqueous media.

Details

ICS-code 67.250
Nederlandse titel Materialen en artikelen in contact met voedingsmiddelen - Kunststofbestanddelen die aan limietwaarde worden onderworpen - Deel 16: Bepaling van caprolactam en caprolactam zout in namaakvoedingsmiddelen
Engelse titel Materials and articles in contact with foodstuffs - Plastics substances subject to limitation - Part 16: Determination of caprolactam and caprolactam salt in food simulants

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen