Norm

NVN-ENV 1186-10:1994 en

Materialen en artikelen in contact met voedingsmiddelen - Kunststoffen - Deel 10: Beproevingsmethode voor de totale migratie in olijfolie (gewijzigde methode voor gebruik in gevallen waarin onvoledige extractie van olijfolie optreedt)

  • Deze norm is ingetrokken sinds 31-03-2003

49,30

Over deze norm

Status Ingetrokken
Aantal pagina's 15
Commissie Gebruiksartikelen in contact met levensmiddelen
Gepubliceerd op 01-07-1994
Taal Engels
This part describes test methods for the determination of the overall migration into a fatty food simulant from polystyrene based plastics which are intended to contact foodstuffs by total immersion in olive oil for 10 days, 24 h or 2 h at 40°C or for 2 h at 70°C. When some plastics are tested by the methods in Parts 2, 4, 6, 8, the soxhlet extraction process does not achieve complete recovery of the absorbed olive oil from the test specimens (see ENV 1186-1). In this method, the olive oil is released from the plastics test specimens by dissolving them in chloroform. The method is also suitable for plastics which are only partially soluble in chloroform and insoluble in methanol (see ENV 1186-1). The olive oil is not fully extracted but this is compensated for by preparing the methyl esters of both the olive oil and the internal standard in situ.

Details

ICS-code 67.250
Nederlandse titel Materialen en artikelen in contact met voedingsmiddelen - Kunststoffen - Deel 10: Beproevingsmethode voor de totale migratie in olijfolie (gewijzigde methode voor gebruik in gevallen waarin onvoledige extractie van olijfolie optreedt)
Engelse titel Materials and articles in contact with foodstuffs - Plastics - Part 10: Test methods for overall migration into olive oil (modified method for use in case where incomplete extraction of olive oil occurs)
Vervangen door
Normatieve verwijzingen
  • 89/109/EEG,

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen