Norm

NVN-ENV 13130-3:1999 en

Materialen en artikelen in contact met voedingsmiddelen - Kunststofbestanddelen die aan limietwaarde worden onderworpen - Deel 3: Bepaling van acrylonitril in levensmiddelen en namaak levensmiddelen

  • Deze norm is ingetrokken sinds 30-11-2004

49,30

Over deze norm

Status Ingetrokken
Aantal pagina's 14
Commissie Gebruiksartikelen in contact met levensmiddelen
Gepubliceerd op 01-04-1999
Taal Engels
Specifies a method for the determination of acrylonitrile monomer in foods and food simulants. The method is applicable to aqueous food simulants, to the fatty food simulant olive and to the approved alternatives sunflower oil and a mixture of synthetic triglycerides, as well as to liquid and solid foodstuffs such as beverages and soft margarine. The level of acrylonitrile monomer determined is expressed as milligrammes of acrylonitrile per kilogram of food or food simulant. The method is appropriate for the quantitative determination of acrylonitrile at a minimum level of 0,02 mg/kg in food or food simulants.

Details

ICS-code 67.250
Nederlandse titel Materialen en artikelen in contact met voedingsmiddelen - Kunststofbestanddelen die aan limietwaarde worden onderworpen - Deel 3: Bepaling van acrylonitril in levensmiddelen en namaak levensmiddelen
Engelse titel Materials and articles in contact with foodstuffs - Plastics substances subject to limitation - Part 3: Determination of acrylonitrile in food and food simulants
Vervangen door

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen