Concept PGS 33-2 voor commentaar

26-11-2013 Een concept van PGS 33-2 'Aardgas: afleverinstallaties van vloeibaar aardgas (LNG) voor vaartuigen - Bunkeren van schepen (shore to ship)' is momenteel beschikbaar voor commentaar. Alle geïnteresseerden kunnen het concept inzien en opmerkingen sturen aan het PGS-projectbureau.

LNG is een snel groeiende alternatieve brandstof die wordt gebruikt voor vrachtwagens, binnenvaartschepen en zeeschepen in Nederland en Europa. Om LNG op een veilige manier op de Nederlandse markt te zetten zijn er duidelijke (technische) veiligheidsvoorschriften nodig.

Daarom heeft in 2010 de PGS programmaraad besloten een nieuwe PGS publicatie op te stellen over LNG afleverinstallaties. Deel 1, ‘Aardgas: afleverinstallaties van vloeibaar aardgas (LNG) voor motorvoertuigen’ is reeds in juni 2013 gepubliceerd. Deel 2 legt de voorschriften vast voor het afleveren (bunkeren) van LNG aan binnenvaartschepen en is nu in concept gereed.

Doelen

PGS 33-2 heeft tot doel om bij de aflevering van LNG aan voer- en vaartuigen veiligheids- en milieuvriendelijke-aspecten te borgen. Verder wil de PGS procedures verduidelijken en vereenvoudigen ten behoeve van vergunningverlening op het gebied van de bouw, beheer en onderhoud van LNG afleverinstallaties. Tot slot is het doel de state-of-art ontwikkelingen en ervaringen met LNG te vatten in een richtlijn met heldere voorschriften.

Commentaar leveren

U kunt hier het concept PGS 33-2 downloaden. Vervolgens wordt u gevraagd met de wijzigingstabel uw wijzigingsvoorstellen zo volledig en helder mogelijk te formuleren en aan ons op te sturen. U kunt uw reactie uiterlijk tot 2 januari 2014 sturen aan pgs@publicatiereeksgevaarlijkestoffen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact PGS

pgs@publicatiereeks
gevaarlijkestoffen.nl

(015) 2 690 120


Handige links

1. Officiële Website Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen
2. Actualisatie programma
Een indicatie wanneer een herziening gepland is.

PGS Nieuws

Omgevingswet definitief uitgesteld

09-11-2017 De inwerkingtreding van de Omgevingswet is definitief vastgesteld op 1 januari 2021. Oud-minister Sc...

Concept PGS 35 Afleverinstallaties van waterstof voor wegvoertuigen gereed

08-08-2017 Het concept van PGS 35 ‘Waterstof: afleverinstallaties van waterstof voor wegvoertuigen’ is volgens ...

Concept PGS 33-1 Afleverinstallaties van vloeibaar aardgas (LNG) voor motorvoertuigen gereed

08-08-2017 Het concept van PGS 33-1 ‘Afleverinstallaties van vloeibaar aardgas (LNG) voor motorvoertuigen’ is o...

Handreiking UPD voor VBB-systemen

08-08-2017 De ‘Handreiking voor het opstellen van een Uitgangspunten Document (UPD) voor Vastopgestelde Brandbe...

Meer nieuws