Arbeidsmonitor glazenwassers gelanceerd

25-04-2014 Het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) en brancheorganisatie OSB hebben de Arbeidsmonitor voor glazenwassers gelanceerd. Die moet glazenwassers meer inzicht geven in hun duurzame inzetbaarheid en oorzaken van mogelijke vroegtijdige uitval. Van invloed zijn de leefstijl en de werkmethoden. De glazenwasser krijgt een persoonlijk advies over een gezonde werkuitoefening en tips hoe gezond en fit te blijven.

De Arbeidsmonitor is ontwikkeld in het kader van het onderzoek 'Glasbewassing, een onderzoek naar duurzame inzetbaarheid'. In de Arbeidsmonitor worden de werkbelasting van de wassteel, staande ladder, de hoogwerker en staand werk vanuit de gondel in beeld gebracht.

Glazenwassersregister

NEN juicht de lancering van de Arbeidsmonitor toe en wijst u in het verlengde ervan graag op het Glazenwassersregister. Dit is een register voor zowel glazenwassers als consumenten. Glazenwassers worden alleen toegelaten als ze aan de registereisen voldoen. De Registerglazenwasser onderscheidt zich met zijn/haar ondernemerschap, waarbij het respect voor de keuzevrijheid van de consument en het borgen van een aantal spelregels centraal staan. Consumenten kunnen via deze website bonafide glazenwassers vinden. NEN werkt hierbij ook samen met het HBA en de OSB.

Bron: www.arbozone.nl

Meer informatie

Contact of meer informatie over het Glazenwassersregister is te vinden op www.glazenwassersregister.nl.

Eerder door u bekeken

Normoverzichten PBM