Praktijkgids ISO 21500 in de praktijk

08-01-2013 ISO 21500 is de eerste echt breed gedragen en overkoepelende richtlijn voor projectmanagement, die een gemeenschappelijk begrippenkader biedt en een procesnorm beschrijft. Deze richtlijn vormt een fundament voor de verdere ontwikkeling van het vakgebied projectmanagement.

Deze praktijkgids schetst de achtergronden, het belang en de toepassing van ISO 21500 voor elk type organisatie. Het beschrijft wat u, als opdrachtgever, manager, medewerker of leverancier van projecten, met de richtlijn kunt of misschien wel moet. U krijgt antwoord op de honderd meest voorkomende vragen over ISO 21500, met als centrale vraag: Wat heeft de praktijk van projectmanagement aan deze richtlijn? De vakverenigingen IPMA Nederland en PMI Netherlands Chapter zijn sinds dag één betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze richtlijn en komen in dit boek aan het woord.

“We zijn erg te spreken over de combinatie tekst en beeld in de e-learning.”

Peter van Tiel Hoofd elektrische dienst

“De Engelstalige e-learning is een uitkomst. Onze buitenlandse werknemers kunnen zo gemakkelijk kennisnemen van de Nederlandse normen.”

Ruud Bekema Projectmanager bij Fabricom Offshore Services B.V.

Op kantoor hadden we een kast met normen. Als twee collega’s dezelfde norm tegelijkertijd nodig hadden, greep er een mis. Met NEN Connect kan iedereen er altijd bij.

Jan Talens Adviseur en normbeheerder bij Alewijnse Groep

Op kantoor hadden we een kast met normen. Als twee collega’s dezelfde norm tegelijkertijd nodig hadden, greep er een mis. Met NEN Connect kan iedereen er altijd bij.

Jan Talens Adviseur en normbeheerder bij Alewijnse Groep

ISO 21500 is een generiek referentiepunt dat eigenlijk ontbrak.

Joop Schefferlie Voorzitter van IPMA Nederland

Eerder door u bekeken

Contact

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid.

Neem contact op met Shirin Golyardi.

kid@nen.nl

(015) 2 690 200

Introductie ISO-normen voor project-, programma- en portfoliomanagement

Op donderdag 29 maart aanstaande organiseert NEN een informatiebijeenkomst over de publicatie van de Nederlandse vertaling van drie normen voor project-, programma- en portfoliomanagement. Tijdens deze bijeenkomst worden deze normen toegelicht door leden van de normcommissie en komen de meest actuele ontwikkelingen aan bod.

Schrijf u in voor het evenement

Norm bestellen