Vakblad NENMachinebouw

Hét vakblad voor de Machinebouw sector

Om u zo goed mogelijk te informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Machinerichtlijn, de Richtlijn drukapparatuur en verwante onderwerpen wordt door het Adviespunt een speciaal magazine uitgegeven.

In NENMachinebouw wordt ruim aandacht gegeven aan recente ontwikkelingen op het gebied van de Europese regelgeving, normen, certificatie en de praktische toepassing van normen. In interviews met diverse personen/bedrijven worden ervaringen over de omgang met regelgeving en normen uiteengezet.

Hoewel NENMachinebouw in eerste instantie als nieuwsbrief voor onze Adviespuntleden was ontwikkeld, is het ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig magazine en kent het nu een veel bredere lezerskring. Onder andere leden van de Metaalunie.

Artikelen uit NENMachinebouw

Machines op voertuigen

In de toepassingsgebieden landbouw en grondverzet komt men een grote variatie van machines tegen die op voertuigen zijn gebouwd. Hierbij kan men nog onderscheiden de machines op speciale onderstellen en die met standaard onderstellen.

Additive Manufacturing

De ‘nieuwe’ technologie: Additive Manufacturing, ook vaak genoemd 3D printing, trekt steeds meer belanghebbenden aan die door beginnen te krijgen dat er hier een nieuw tijdperk wordt binnengestapt. Ook de Europese Commissie en steeds meer lidstaten zien de mogelijkheden voor innovaties en generatie van banen dus kan AM op een warme belangstelling rekenen.

Uitbesteden van werkzaamheden: hoe zit dat nou?

Machinefabrikanten kiezen er steeds vaker voor om werkzaamheden ten behoeve van hun eigen producten uit te besteden aan derden. Bij het door derden laten verrichten van werkzaamheden aan het eigen product is er sprake van dienstverlening.NENMachinebouw voor Koninklijke MetaalUnie leden

Voor leden van Koninklijke Metaalunie is er een speciaal pagina aangemaakt:
• Meer informatie »Vaste elementen in NENMachinebouw zijn:
• Laatste nieuws over Europese richtlijnen zoals de Machinerichtlijn
• Belangrijk normnieuws
• Informatie over nieuwe (ondersteunende) producten
• Agenda van NEN-cursussen
• Column
• De Noodstop (case uit de praktijk)
• Interviews

Verschijning en prijs
NENMachinebouw komt 6 keer per jaar uit. De prijs van een jaarabonnement bedraagt
€ 119,50 (excl. BTW). Het blad wordt zowel digitaal als in drukversie verspreidt.

Tijdelijke aanbieding!!!
Abonneer nu op NENMachinebouw en u ontvangt 6 nummers voor € 95,60. Een besparing van 20% op de reguliere abonnementsprijs.
Eerder door u bekeken

Publicaties Machinebouw

UIT 7:2016 nl

Praktijkgids Machinerichtlijn praktisch toepassen

NEN-bundel 18:2013 nl

Normen voor het lassen van metalen

UIT 57:2009 nl

Praktijkgids nieuwe machinerichtlijn

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

advies.machinebouw@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.(015) 2 690 180

advies.machinebouw@nen.nl