NEN 2580 Rapportservice

NIEUW: Dé tool voor betrouwbare meetrapporten van NEN

Profiteer van het gratis en vrijblijvende proefaccount I Bekijk demo

De NEN 2580 Rapportservice is een nieuwe online tool waarmee u makkelijker, sneller en met minder kans op fouten verschillende betrouwbare meetrapporten kan maken op basis van uw bouwtekeningen.

De Bouwbesluitnorm NEN 2580 voor oppervlakten en inhouden van gebouwen is een begrip in de vastgoedwereld. Van het ontwikkelen van vastgoed tot het beheren van allerlei vastgoed is het aantal vierkante meters van essentieel belang. Een NEN 2580 meetrapport is daarom onmisbaar bij (commerciële) vastgoedtransacties. Bovendien is er een stijgende behoefte aan betrouwbare data rondom oppervlakten vanuit de (lokale) overheid, zoals BAG, maar ook vanuit commerciële partijen.

Vanaf nu is het mogelijk om met NEN solide meetrapporten te maken op basis van NEN 2580. De NEN 2580 Rapportservice is een online en gebruiksvriendelijke tool waarmee u makkelijker, sneller en met minder kans op fouten verschillende meetrapporten maakt op basis van bouwtekeningen. Wel zo handig!

Nieuwsgierig? Vraag nu een gratis proefaccount aan. Hiermee kunt 6 gratis meetrapporten laten genereren t.w.v. € 300! Profiteer nu! Actie is verlengd t/m 1 juli 2018.

Unieke voordelen van de NEN 2580 Rapportservice
 • Zekerheid: Voldoet altijd aan de actuele eisen uit NEN 2580 en rapporten zijn opgebouwd in NEN-stijl.
 • Ontzorgt: Ondersteunt u in uw werkproces rondom het maken en/of opvragen van meetrapporten.
 • Gemak & gebruiksvriendelijkheid: Eenvoudig toepassen van de NEN 2580 norm in de praktijk.
 • Tijdswinst & goedkoper: Aanzienlijke tijds- en geldbesparing bij het maken van een
  NEN 2580 meetrapport. Een meetrapport is al vanaf € 50,- verkrijgbaar.
 • Duidelijk: Eenduidige en uniforme NEN 2580 meetrapportage.
 • Betrouwbaar: Minder kans op menselijke rekenfouten door geautomatiseerde berekeningen.
 • Flexibel: Toepasbaar binnen de woningsector en de gebouwsector voor zowel huur als verkoop.
 • Professioneel: Automatische berekeningen van ingewikkelde opgaves (zoals glaslijncorrectie, verhuurdersverdeling, etc.)
 • Oplossing: De totaaloplossing die onmisbaar is voor u als vastgoedprofessional.

Voor wie
De NEN 2580 Rapportservice is bedoeld voor inmeetbureaus, grote vastgoedpartijen, architecten en makelaars.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met NEN Klantenservice, via telefoon
(015) 2690 391 of per e-mail klantenservice@nen.nl. Wij helpen u graag verder.

Hoe werkt het?

NEN 2580 Rapportservice als plug-in in Revit
De NEN 2580 Rapportservice is ontwikkeld voor het automatisch genereren van een NEN 2580 meetrapport: een meetstaat met oppervlaktes van een object. Dat begint met het aangeven van de gevraagde oppervlaktes en het classificeren van de ruimtes. Afhankelijk van het doel van het rapport kan er een keuze worden gemaakt tussen verschillende typen vloeroppervlakten, zoals bruto vloeroppervlakte (BVO), verhuurbaar vloeroppervlakte (VVO) en netto vloeroppervlakte (NVO).

Naast het toepassen van de regels van de NEN 2580 worden eenvoudig gebruiksfuncties- (classificaties) en huurverdelingen gemaakt. In de praktijk is het vaak lastig om huurverdelingen te specificeren, maar de NEN 2580 Rapportservice maakt hier een foutloze verdeling van op basis van wat u invoert in Autodesk Revit.

Met deze gebruiksvriendelijke plug-in kunnen ruimtes, ramen en deuren eenvoudig geclassificeerd worden. Zo voert de tool op de achtergrond bijvoorbeeld zelf een glaslijncorrectie door. Op basis van een geclassificeerd Revit model worden automatisch verschillende oppervlaktes berekend. Daarnaast biedt de plug-in ook extra functionaliteiten waardoor er efficiënter gewerkt kan worden.

Aangezien deze plug-in werkt als een ’software as a service-oplossing’, beschikt u altijd over gegevens die voldoen aan de laatste norm en wetgeving. U kunt via het persoonlijke dashboard altijd eenvoudig de rapporten inzien, algemene gegevens bewerken en de huidige status van uw account bekijken.

Specificaties
De onderstaande (technische) specificaties zijn van toepassing voor het werken met NEN 2580 Rapportservice.
• NEN 2580 Rapportservice werkt als plug-in in de tekensoftware van Autodesk Revit.*
• Geschikt voor Autodesk Revit versies van 2014, 2015 en 2016.
• Kennis van de norm NEN 2580 is vereist.

*In de toekomst wordt de tool voor andere tekenprogramma’s beschikbaar gemaakt.

NEN 2580 Rapportservice credits
Toegang tot het dashboard van NEN 2580 Rapportservice is gratis (met NEN Normshopaccount), u betaalt alleen voor het laten maken van meetrapporten met deze tool. De NEN 2580 Rapportservice werkt met credits. U koopt credits om rapporten voor u te laten genereren door de tool. Logischerwijs kost een een meetrapport voor een kleiner en simpel gebouw minder dan een groter en complexer gebouw. Bekijk een voorbeeldrapport.

Vooraf genereert de tool een offerte, zodat u weet hoeveel het meetrapport gaat kosten. Zo weet u vooraf altijd waar u aan toe bent. Met de NEN 2580 Rapportservice heeft u de garantie van een aantrekkelijke prijs. Een meetrapport is al vanaf € 50,- beschikbaar.

U kunt altijd credits bijkopen mocht dat nodig zijn. Betalen kan direct en betrouwbaar met iDeal, Paypal en Creditcard. Credits kopen gaat via het dashboard van de tool. Elke credit is € 25,- excl. btw. Prijs is excl. btw en geldig t/m 1 juli 2018.

Word klant en profiteer van het gratis en vrijblijvende proefaccount I Demo I Gratis voorbeeldrapport (pdf)

Klant worden

Om gebruik te maken van de NEN 2580 Rapportservice is het nodig om een NEN Normshopaccount te hebben. Met dit NEN Normshopaccount kunt u inloggen. Word klant en profiteer van de tijdelijke introductieactie.

Toegang tot het dashboard van NEN 2580 Rapportservice is gratis (met NEN Normshopaccount), u betaalt alleen voor het laten maken van meetrapporten met deze tool d.m.v. credits.

Bent u al ingelogd in de NEN-Normshop of heeft u een NEN account?
Ga dan direct naar de NEN 2580 Rapportservice

Heeft u nog geen NEN-Normshop account?
Maak dan eerst een account aan.
Account aanmaken »

Welkomstcadeau/Porefaccount
Als nieuwe klant ontvangt u als welkomstcadeau maar liefst 12 credits cadeau. (U hoeft hiervoor niks te doen.) Met deze credits kunt u maar liefst 6 meetrapporten laten maken. Actie is verlengd t/m 1 juli 2018. Het proefaccount is gratis en geheel vrijblijvend.

Extra credits nodig?
Deze kunt u via het dashboard aanschaffen met iDeal, Creditcard of PayPal.

Proefaccount

Tijdelijke welkomstactie

Nieuwsgierig? Om u een kijkje in de keuken van de NEN 2580 Rapportservice te laten nemen, willen we u een aantrekkelijk aanbod doen. U kunt nu een gratis en vrijblijvend proefaccount aanvragen waarmee u maar liefst 6 gratis meetrapporten kan genereren (t.w.v. € 300)! Let op dit welkomstcadeau is t/m 1 juli 2018 geldig. Profiteer nu! Word klant en profiteer van het proefaccount

Credits kopen

De NEN 2580 Rapportservice werkt met credits. U koopt credits om rapporten voor u te laten genereren door de tool. Logischerwijs kost een een meetrapport voor een kleiner en simpel gebouw bijvoorbeeld minder dan een groter en complexer gebouw. Bekijk een voorbeeldrapport.

Vooraf genereert de tool een offerte voor u, zodat u weet hoeveel het meetrapport zal gaan kosten. Zo weet u vooraf altijd waar u aan toe bent. Met de NEN 2580 Rapportservice heeft u de garantie van een aantrekkelijke prijs. Zeker in vergelijking met de kosten die u bij andere partijen kwijt zou zijn.

U kunt altijd credits bijkopen mocht dat nodig zijn. Betalen kan direct en betrouwbaar met iDeal, Paypal en Creditcard. Credits kopen gaat via het dashboard van de tool. Elke credit is € 25,- excl. btw. Prijs is onder voorbehoud en geldig t/m 1 juli 2018.

Eerder door u bekeken

Word klant!

NEN 2580 Rapportservice

Tijdelijke welkomstactie!
Proefaccount met 6 gratis meetrapporten t.w.v. € 300,-. Profiteer!

Actie verlengd t/m 1 juli 2018.

Klant aan het woord