Column over alledaagse zakenOne small step for man, one giant leap for mankind

25-06-2018 Denkt eens na of u ooit de volgende woorden gebruikt heeft: ‘Ik eet niets wat in een petrischaaltje heeft liggen groeien’. Nee? Nou, in dit huis zijn ze gisteren gevallen. In bed zowaar.

Lees meer

Aap, noot, Mies, tafel en stoel

18-05-2018 Ik kom wel eens bij mijn zoon en dochter in de klas. We hebben het dan respectievelijk over groep 3 en 4. Het inmiddels beruchte ‘Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent!’ klinkt op hun basisschool tot mijn grote verdriet niet meer door het lokaal.

Lees meer

De gevallen Godfather

17-04-2018 Het was hard werken, maar vooral ook gezellig. Om vijf uur ’s ochtends beginnen, koude handen omdat je dicht bij de grond zat, of soms zelfs erop. De radio aan, kletsen met de buurvrouw die net zo snel werkte als ik. Ruim twintig jaar heb ik in het tuinbouwbedrijf van mijn vader gewerkt. Het bossen van radijs verschijnt nog wel eens in mijn dromen.

Lees meer

Ben je een Mad Man met een elektronische sigaret?

20-03-2018 Ondanks het passeren van de maartequinox en de eerste lentezonneschijn, draaien onze hoekbank en tv de nodige overuren. Inmiddels hebben ook wij ons aangesloten bij de groeiende schare fans van Netflix. Niet alleen voor de kinderen een uitkomst op een koude of regenachtige middag, maar ook voor volwassenen biedt de streamingdienst aardig wat vertier.

Lees meer

De lekkerste column ooit

07-02-2018 Soms heb ik als freelance journalist ware geluksmomentjes tijdens mijn werk. Dat de rillingen van genot over mijn rug lopen, de haartjes recht overeind gaan staan. Dat mijn werk me zo veel plezier verschaft dat ik er een fysieke geluksreactie van ondervind. Zo’n moment had ik toen ik het groene licht kreeg een column over bier te schrijven.

Lees meer

Eerder door u bekeken

Column over alledaagse zaken

Door Johan van Leipsig

Sinds 2016 schrijft Johan, voor elke editie van Consumentenzaken- en AgroFoodmail, een column over de alledaagse dingen met een relatie naar normen en normalisatie. Johan is de eigenaar van DéTé Communicatie en schrijft regelmatig over normalisatie voor de e-mailnieuwsbrieven van NEN.

Hij klimt ook in de pen voor de (geestelijke) gezondheidszorg, bouw, tuinbouw, sport en horeca. Werelden die mijlenver uit elkaar lijken te liggen. Inderdaad, ´lijken´, want zoals Johan zelf zegt: “Dété is het cement dat ze verbindt. Geen branche zo onbekend of ik spring er uit volle overtuiging en vol nieuwsgierigheid in!”

www.detecommunicatie.nl