Column over alledaagse zakenLange leve het regenpak!

01-02-2019 Ik woon in Lent, een dorp dat tegen Nijmegen aan ligt. Of er eigenlijk deel van uitmaakt. Maar dat is tegen het zere been van veel oudere inwoners die graag het dorpsgevoel willen behouden. Samen spelen we nu al een kleine 20 jaar Asterix en Obelix die stand houden tegen de gemeente Nijmegen.

Lees meer

De aardappel op een voetstuk

04-12-2018 Spinazie, vis, aardappelen, appels en tomaten. Quinoa, gojibessen, chiazaad, tarwegras, soja. Gelezen? Welke opsomming zou wat u betreft onder de term ‘superfoods’ vallen? Waarschijnlijk kiest u voor de laatste. En dat klopt. Maar de eerste opsomming is net zo zeer een lijstje van zogenaamde superfoods. Zogenaamd inderdaad, want intussen is uit onderzoek door onder meer het Voedingscentrum wel duidelijk geworden dat superfoods eigenlijk niet bestaan.

Lees meer

Blij met vierkantjes

21-11-2018 Ruim drie jaar. Dat is de tijd dat onze voormalige toekomstige buurman inmiddels helemaal zelf aan zijn nieuwe huis aan het bouwen is. Naast ons staat inmiddels het karkas van een gebouw dat nog immer wacht tot er eindelijk leven in wordt geblazen. Maar dat leven zal er niet komen.

Lees meer

Blockchain heeft niets met blokkendozen te maken

31-10-2018 Yes! Onlangs was het weer zo ver bij ons thuis: de grote schoonmaak. Of eigenlijk: de Grote Puinruimactie. Eens per (gemiddeld) vier jaar mesten we alle kasten, ruimtes en dozen uit om te zien wat we eigenlijk nog gebruiken. De rest gaat weg of wordt uit sentimenteel oogpunt weer in dezelfde ruimte of doos verpakt.

Lees meer

Een kleine Dracula

21-09-2018 De kinderverjaardag. Een recept voor ellende, een zware beproeving, you name it. Een dozijn gillend kein grut variërend tussen de 2 en 8 jaar. Wij mochten er ons recent weer aan laven, met onze twee (uiteraard voorbeeldige en stille) kinderen als lichtend voorbeeld.

Lees meer

Eerder door u bekeken

Column over alledaagse zaken

Door Johan van Leipsig

Sinds 2016 schrijft Johan, voor elke editie van Consumentenzaken- en AgroFoodmail, een column over de alledaagse dingen met een relatie naar normen en normalisatie. Johan is de eigenaar van DéTé Communicatie en schrijft regelmatig over normalisatie voor de e-mailnieuwsbrieven van NEN.

Hij klimt ook in de pen voor de (geestelijke) gezondheidszorg, bouw, tuinbouw, sport en horeca. Werelden die mijlenver uit elkaar lijken te liggen. Inderdaad, ´lijken´, want zoals Johan zelf zegt: “Dété is het cement dat ze verbindt. Geen branche zo onbekend of ik spring er uit volle overtuiging en vol nieuwsgierigheid in!”

www.detecommunicatie.nl