Column over alledaagse zakenBlij met vierkantjes

21-11-2018 Ruim drie jaar. Dat is de tijd dat onze voormalige toekomstige buurman inmiddels helemaal zelf aan zijn nieuwe huis aan het bouwen is. Naast ons staat inmiddels het karkas van een gebouw dat nog immer wacht tot er eindelijk leven in wordt geblazen. Maar dat leven zal er niet komen.

Lees meer

Blockchain heeft niets met blokkendozen te maken

31-10-2018 Yes! Onlangs was het weer zo ver bij ons thuis: de grote schoonmaak. Of eigenlijk: de Grote Puinruimactie. Eens per (gemiddeld) vier jaar mesten we alle kasten, ruimtes en dozen uit om te zien wat we eigenlijk nog gebruiken. De rest gaat weg of wordt uit sentimenteel oogpunt weer in dezelfde ruimte of doos verpakt.

Lees meer

Een kleine Dracula

21-09-2018 De kinderverjaardag. Een recept voor ellende, een zware beproeving, you name it. Een dozijn gillend kein grut variërend tussen de 2 en 8 jaar. Wij mochten er ons recent weer aan laven, met onze twee (uiteraard voorbeeldige en stille) kinderen als lichtend voorbeeld.

Lees meer

Suiker met koffie

27-08-2018 Hij is weer (bijna) voorbij, die mooie zomer! Ik hoop dat u net als ik genoten heeft van de droogte (eindelijk hadden we eens niks te zeuren over een verregende zomer!) en tropische temperaturen. De afgelopen vakantie stonden wij met onze nieuwe tweedehands caravan voor het eerst op de camping in Beers. Van tevoren onze malariaprikken gehaald en andere inentingen, en daar gingen we. Twintig minuten met de caravan. Want Beers ligt vijftien kilometer van ons huis verwijderd.

Lees meer

Hamburgers zonder zonnebrand

10-08-2018 Een regelrechte verschrikking is het. Twee hittegolven in 1 zomer. Waar de ‘normale’ Nederlander klaagt over te weinig zonnige warme dagen en een plenszomer, schaar ik me juist bij de minderheid die zijn toevlucht in de schaduw zoekt als de temperatuur de 30 plus aantikt.

Lees meer

Eerder door u bekeken

Column over alledaagse zaken

Door Johan van Leipsig

Sinds 2016 schrijft Johan, voor elke editie van Consumentenzaken- en AgroFoodmail, een column over de alledaagse dingen met een relatie naar normen en normalisatie. Johan is de eigenaar van DéTé Communicatie en schrijft regelmatig over normalisatie voor de e-mailnieuwsbrieven van NEN.

Hij klimt ook in de pen voor de (geestelijke) gezondheidszorg, bouw, tuinbouw, sport en horeca. Werelden die mijlenver uit elkaar lijken te liggen. Inderdaad, ´lijken´, want zoals Johan zelf zegt: “Dété is het cement dat ze verbindt. Geen branche zo onbekend of ik spring er uit volle overtuiging en vol nieuwsgierigheid in!”

www.detecommunicatie.nl