Artikelen Elektrische materieel op brandrisico

Het nieuws volgen?
Neem dan een gratis abonnement op Elektromail.

NTA voor beoordeling op brandrisico’s opgenomen bij verzekeraars

28-09-2018 Een risico op brand in een gebouw bestaat altijd. Vaak ontstaan de vlammen door beperkingen in het elektrisch materieel. Om de risico’s zoveel mogelijk in te perken, kan er visuele inspectie plaatsvinden om het mogelijke gevaar in kaart te brengen.

Lees meer

‘Certificatie is onderdeel van inspectie en preventief beheer’

23-02-2018 Van Empel Inspecties wil de certificatie behalen van de brandveiligheidsinspectie van elektrisch materieel in gebouwen op basis van de nieuwe NTA 8220. Al eerder breidde het bedrijf onder leiding van Ronald Dijkstra zijn activiteiten uit naar gecertificeerde inspecties van de elektrotechniek in het kader van de norm NEN 3140.

Lees meer

Inspectie elektrisch materieel op brandrisico conform NTA 8220

19-02-2018 De NTA 8220 ‘Methode voor het beoordelen van elektrisch materieel op brandrisico’ is kort voor de jaarwisseling door NEN gepubliceerd. In aansluiting daarop heeft Stichting SCIOS Scope 10 ontwikkeld: Inspectie elektrisch materieel op brandrisico conform NTA 8220.

Lees meer

NTA 8220 ‘Methode voor het beoordelen van elektrisch materieel op brandrisico’ gepubliceerd

18-12-2017 De installatiebranche, verzekeraars en inspecteurs hebben gezamenlijk een nieuwe beoordelingsmethodiek opgesteld voor brandrisico’s bij elektra. De manier waarop inspecteurs de risico's nu nog beoordelen, is niet helemaal sluitend en biedt ruimte voor onduidelijkheid. De nieuwe methodiek maakt daar een eind aan.

Lees meer

Eerste ‘elektro-thermografen’ gecertificeerd

27-10-2017 Sinds kort kan ook de thermografische inspectie van elektrotechnische installaties en materieel worden gecertificeerd. Algemene thermografen kunnen al veel langer worden gecertificeerd. Maar zo’n algemene thermograaf is natuurlijk nog lang geen ‘elektro-thermograaf’.

Lees meer

Eerste inspecteurs NTA 8220-gecertificeerd

27-10-2017 Komende week al worden de eerste elektrotechnische inspecteurs en inspectiebedrijven erkend en gecertificeerd voor de inspectie van de brandveiligheid van elektrisch materieel in gebouwen volgens een nieuwe methodiek, die bij NEN is vastgelegd in de NTA 8220.

Lees meer

NTA 8220: Brandrisico elektrotechniek

30-01-2017 De elektrotechnische inspecteurs verenigd in UNETO-VNI en iKeur hebben samen met het Nederlands Verbond van Verzekeraars een nieuwe maatstaf ontwikkeld voor de inspectie van de brandveiligheid van elektrotechnische installaties.

Lees meer

Publieke commentaarronde NTA 8220 ‘Methode voor het beoordelen van elektrisch materieel op brandrisico’

12-09-2016 De installatiebranche, verzekeraars en inspecteurs hebben gezamenlijk een nieuwe beoordelingsmethodiek opgesteld voor brandrisico’s bij elektra. De manier waarop inspecteurs de risico's nu nog beoordelen, is niet helemaal sluitend en biedt ruimte voor onduidelijkheid. De nieuwe methodiek maakt daar een eind aan. Als verzekeraars kunnen verwijzen naar NTA 8220, is voor alle betrokkenen duidelijk dat het inspectiebedrijf de brandrisico’s van de installatie beoordeelt.

Lees meer

Eerder door u bekeken