Nieuwe training: DC-installaties voor laagspanning

22-03-2019 Er wordt steeds meer gelijkspanning gebruikt in allerlei elektrische apparaten, voedende (zoals zonnepanelen en windmolens) en verbruikende apparaten. De toepassing van gelijkspanning neemt dus toe. Hierdoor kan het nuttig zijn om op beperkte schaal wisselspanningsnetten te vervangen door gelijkspanningsnetten. Hierdoor word de omzetting van AC-DC en DC-AC grotendeels overbodig.

In de training leert u als monteur, engineer, werkvoorbereider of projectleider over de toepassingsmogelijkheden van gelijkspanning. Een belangrijk onderdeel zal ook de beveiliging en beschermingsmaatregelen voor mens en installatie zijn.

DC‐installaties wijken op belangrijke punten af van de traditionele AC‐installaties. Het ontwerpen, implementeren en bedrijven van (efficiënte) DC‐installaties is nog geen gemeengoed. Deze NPR 9090 is van toepassing voor het ontwerp en installatie van DC-installaties, die behoren tot het toepassingsgebied van NEN 1010.

‘DC is mijn missie!’

Trainer
Henry Lootens

Informatie en inschrijven

Schrijf u vandaag nog in voor deze interessante nieuwe training: NPR 9090: DC-installaties laagspanning

Naar de training

De norm NPR 9090

NPR 9090 is een handleiding voor de installateur die met DC gaat werken. De NPR is geschreven om de elektrotechnicus, die nu nog niet dagelijks met DC te maken heeft, te doordringen van het feit dat DC-installaties specifieke kennis en vaardigheden vereisen. In de NPR staan die kennis en vaardigheden beschreven.

Het document is een bron van richtlijnen met onderbouwende informatie, beter leesbaar en wat praktischer van aard dan de NEN 1010. Die is meer opgezet om ook juridisch de belangrijkste zaken af te timmeren.

Opgenomen in Werken met NEN 1010
Vanaf nu is deze NPR 9090 ook volledig in de “Werken met NEN1010” opgenomen. Als u een abonnement heeft op dit product is de laatste versie van de complete NPR 9090 online te bekijken. Kijk voor meer informatie op www.werkenmetnen1010.nl en neem een proef abonnement.

Deelnemen aan de commissie?

Als u interesse heeft om deel te nemen aan de commissie die verantwoordelijk is voor NPR 9090, neem dan contact op met Goffe Schat, e-mail elektrische-installaties@nen.nl.

Eerder door u bekeken

NEN Shop

Klantenservice

Vragen over bestellingen, abonnementen, NEN shop of facturen? We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl