Column over alledaagse zaken

Veilig stroomop- en afwaarts

24-10-2017 In 2009 maakten mijn vriendin en ik, destijds nog kinderloos, een lange trektocht per camper door Canada. Zes weken genieten van wat de herfstpracht in het oosten van het land te bieden had. Prachtige landschappen, kleuren en lege wegen. Wist u dat ook de Canadese steden trouwens erg prettig toeven zijn? Montreal, Quebec, maar ook Toronto zijn bijzonder leuk en vriendelijk.

Lees meer

De perfecte familie

12-09-2017 Er zijn van die geluksmomenten in het leven waar iedereen van geniet. Ik zal u er één voorschotelen. Enkele weken geleden waren wij met ons gezin te gast in een chique restaurant in Arnhem. Gelegen aan het Sonsbeekpark dineerden wij bij ondergaande zon en perfect weer met vrienden en onze kinderen.

Lees meer

Een aardbei met haar

22-08-2017 We moeten er weer aan geloven! De vakantie is voor de meesten van ons voorbij en dat betekent dat Nederland langzaam weer aan het werk gaat. Ook hier gaan de kinderen weer in het regime van vroeg naar bed omdat de school begint. Maar eerst nog een weekje genieten van de vrije dagen.

Lees meer

De waarheid over E-nummers! (Wie heeft ‘m?)

28-06-2017 Een klein testje: E142 (briljantzuurgroen), E140 (chlorofyl), E101 (riboflavine), E102 (tartrazine). Vier E-nummers die producten bevolken die wij tot onze voeding mogen rekenen. Welke van deze vier zijn slecht en welke goed voor de gezondheid? Als trouwe lezer en doelgroep van deze nieuwsbrief weet u dat natuurlijk, dus ik ga uw intelligentie niet beledigen door hier de antwoorden voor te kauwen.

Lees meer

Op een vrijdag begin mei

31-05-2017 De meivakantie zit er weer op. Ons jongen en meisje hebben zich prima vermaakt tijdens ons tripje naar de Ardennen. Respectievelijk 5 en 6 jaar oud, hebben de twee dwergen voorlopig genoeg aan een schepje en emmertje om zich te vermaken. En uiteraard een subtropisch zwemparadijs, waar (natuurlijk) weer de nodige landgenoten aanwezig waren die met volle teugen van hun vakantie genoten.

Lees meer

Eerder door u bekeken

Column over alledaagse zaken

Door Johan van Leipsig

Vanaf 2016 schrijft Johan, voor elke editie van Consumentenzaken- en AgroFoodmail, een column over de alledaagse dingen met een relatie naar normen en normalisatie. Johan is de eigenaar van DéTé Communicatie en schrijft regelmatig over normalisatie voor de e-mailnieuwsbrieven van NEN.

Maar hij klimt ook in de pen voor de (geestelijke) gezondheidszorg, de bouw, de tuinbouw, sport en horeca. Werelden die mijlenver uit elkaar lijken te liggen. Inderdaad, ´lijken´, want zoals Johan zelf zegt: “Dété is het cement dat ze verbindt. Geen branche zo onbekend of ik spring er uit volle overtuiging en vol nieuwsgierigheid in!”

www.detecommunicatie.nl