Column over alledaagse zaken

ISO 22000 raakt je zelfs op zee

21-02-2019 ‘Het cruiseschip Explorer of the Seas keert vervroegd naar de thuishaven terug. Van de 3.050 passagiers en 1.165 bemanningsleden aan boord zijn er inmiddels meer dan 600 ziek geworden, waarschijnlijk door een besmetting met het norovirus. Dit uiterst besmettelijke virus veroorzaakt acute maag-darmstoornissen met overgeven en diarree.

Lees meer

Lange leve het regenpak!

01-02-2019 Ik woon in Lent, een dorp dat tegen Nijmegen aan ligt. Of er eigenlijk deel van uitmaakt. Maar dat is tegen het zere been van veel oudere inwoners die graag het dorpsgevoel willen behouden. Samen spelen we nu al een kleine 20 jaar Asterix en Obelix die stand houden tegen de gemeente Nijmegen.

Lees meer

De aardappel op een voetstuk

04-12-2018 Spinazie, vis, aardappelen, appels en tomaten. Quinoa, gojibessen, chiazaad, tarwegras, soja. Gelezen? Welke opsomming zou wat u betreft onder de term ‘superfoods’ vallen? Waarschijnlijk kiest u voor de laatste. En dat klopt. Maar de eerste opsomming is net zo zeer een lijstje van zogenaamde superfoods. Zogenaamd inderdaad, want intussen is uit onderzoek door onder meer het Voedingscentrum wel duidelijk geworden dat superfoods eigenlijk niet bestaan.

Lees meer

Blij met vierkantjes

21-11-2018 Ruim drie jaar. Dat is de tijd dat onze voormalige toekomstige buurman inmiddels helemaal zelf aan zijn nieuwe huis aan het bouwen is. Naast ons staat inmiddels het karkas van een gebouw dat nog immer wacht tot er eindelijk leven in wordt geblazen. Maar dat leven zal er niet komen.

Lees meer

Blockchain heeft niets met blokkendozen te maken

31-10-2018 Yes! Onlangs was het weer zo ver bij ons thuis: de grote schoonmaak. Of eigenlijk: de Grote Puinruimactie. Eens per (gemiddeld) vier jaar mesten we alle kasten, ruimtes en dozen uit om te zien wat we eigenlijk nog gebruiken. De rest gaat weg of wordt uit sentimenteel oogpunt weer in dezelfde ruimte of doos verpakt.

Lees meer

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop