Column over alledaagse zaken

De aardappel op een voetstuk

04-12-2018 Spinazie, vis, aardappelen, appels en tomaten. Quinoa, gojibessen, chiazaad, tarwegras, soja. Gelezen? Welke opsomming zou wat u betreft onder de term ‘superfoods’ vallen? Waarschijnlijk kiest u voor de laatste. En dat klopt. Maar de eerste opsomming is net zo zeer een lijstje van zogenaamde superfoods. Zogenaamd inderdaad, want intussen is uit onderzoek door onder meer het Voedingscentrum wel duidelijk geworden dat superfoods eigenlijk niet bestaan.

Lees meer

Blij met vierkantjes

21-11-2018 Ruim drie jaar. Dat is de tijd dat onze voormalige toekomstige buurman inmiddels helemaal zelf aan zijn nieuwe huis aan het bouwen is. Naast ons staat inmiddels het karkas van een gebouw dat nog immer wacht tot er eindelijk leven in wordt geblazen. Maar dat leven zal er niet komen.

Lees meer

Blockchain heeft niets met blokkendozen te maken

31-10-2018 Yes! Onlangs was het weer zo ver bij ons thuis: de grote schoonmaak. Of eigenlijk: de Grote Puinruimactie. Eens per (gemiddeld) vier jaar mesten we alle kasten, ruimtes en dozen uit om te zien wat we eigenlijk nog gebruiken. De rest gaat weg of wordt uit sentimenteel oogpunt weer in dezelfde ruimte of doos verpakt.

Lees meer

Een kleine Dracula

21-09-2018 De kinderverjaardag. Een recept voor ellende, een zware beproeving, you name it. Een dozijn gillend kein grut variërend tussen de 2 en 8 jaar. Wij mochten er ons recent weer aan laven, met onze twee (uiteraard voorbeeldige en stille) kinderen als lichtend voorbeeld.

Lees meer

Suiker met koffie

27-08-2018 Hij is weer (bijna) voorbij, die mooie zomer! Ik hoop dat u net als ik genoten heeft van de droogte (eindelijk hadden we eens niks te zeuren over een verregende zomer!) en tropische temperaturen. De afgelopen vakantie stonden wij met onze nieuwe tweedehands caravan voor het eerst op de camping in Beers. Van tevoren onze malariaprikken gehaald en andere inentingen, en daar gingen we. Twintig minuten met de caravan. Want Beers ligt vijftien kilometer van ons huis verwijderd.

Lees meer

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop