Column over alledaagse zaken

Een onsmakelijk einde

07-02-2017 Paniek in het dorp! Afgelopen oudjaarsnacht brandde de enige supermarkt in Lent grotendeels af. Door toedoen van enkele jeugdige hooligans vloog een auto in brand die voor de supermarkt geparkeerd stond. Het vuur sloeg daarna over naar de winkelkarretjes en vervolgens vatte het pand met de supermarkt en enkele appartementen vlam. Resultaat: Lent haalde het landelijke nieuws.

Lees meer

De pijlpunt en de bal

06-12-2016 De pijlpunt. Al sinds het begin van de mensheid, toen we met z'n allen nog maar net waren afgedaald van bomen naar vaste grond en gereedschap leerden gebruiken, is het stukje steen dat breed begint en uitwaaiert naar een scherpe punt, uiterst effectief gebleken. Onze voorouders bedienden zich van de pijlpunt niet alleen als dusdanig, maar ook de hakbijl werd op deze manier gehouwen uit een groter stuk steen.

Lees meer

Succes is geen keuze

22-09-2016 Wat zaten we in de piepzak met z'n allen he? Die eerste week van de Olympische Spelen. Heeft u het ook gevoeld? Zoals blijkbaar heel veel Nederlanders op verjaardagen en tuinfeesten? Dat totale wanbeleid bij de zwembond? De Judobond die compleet op de schop moet? Sociale media werden overspoeld met meningen waar de honden geen brood van lusten.

Lees meer

"Een delicate oerman"

05-08-2016 Stokbrood, verschillende sausjes, fruit, een lekkere salade. Check. Piepend duw ik mijn winkelwagentje richting de afdeling waar mijn mannelijke hart sneller van gaat kloppen. Oerinstincten ontwaken wanneer ik de draai maak naar de vleesafdeling. Uitgestrekte rekken voor zover mijn blik reikt. Het water loopt in mijn mond.

Lees meer

"Voetbal is mijmeren over randzaken"

24-06-2016 Laat ik nog maar eens de vinger op de zere plek leggen: onze jongens zijn er niet bij, deze zomer op het EK voetbal. Roemloos uitgeschakeld zijn 'we'. Aanvankelijk was ik na de uitschakeling vervuld met walging en in de verste verten niet van plan om ook maar 1 wedstrijd te bekijken. Nu het EK inmiddels in volle gang is, heb ik toch al aardig wat wedstrijdminuten meegepikt.

Lees meer

Eerder door u bekeken

Column over alledaagse zaken

Door Johan van Leipsig

Vanaf 2016 schrijft Johan, voor elke editie van Consumentenzaken- en AgroFoodmail, een column over de alledaagse dingen met een relatie naar normen en normalisatie. Johan is de eigenaar van DéTé Communicatie en schrijft regelmatig over normalisatie voor de e-mailnieuwsbrieven van NEN.

Maar hij klimt ook in de pen voor de (geestelijke) gezondheidszorg, de bouw, de tuinbouw, sport en horeca. Werelden die mijlenver uit elkaar lijken te liggen. Inderdaad, ´lijken´, want zoals Johan zelf zegt: “Dété is het cement dat ze verbindt. Geen branche zo onbekend of ik spring er uit volle overtuiging en vol nieuwsgierigheid in!”

www.detecommunicatie.nl