Column over alledaagse zaken

Waar is het snoepzakje gebleven?

15-08-2019 “Neem je zwemkleding mee.” “Trek oude kleren aan.” “Je wordt met een volle buik thuisgebracht.” U weet precies waar deze teksten over gaan, of u nu een oudere ouder bent of een jonge.

Lees meer

Een kannibaliserende kip

21-06-2019 In het hart van ons dorpje ligt een dierenweide. Fietsend naar de stad passeren we wekelijks de alpaca, ganzen, kippen, konijnen, pony, geiten en schapen die er hun dagen slijten. Onder prima omstandigheden trouwens. Een leger vrijwilligers verzorgt het dorpsvee met veel liefde en toewijding. Mijn kinderen zijn inmiddels 7 en 9 en de spanning van het voeren van de beesten is er inmiddels wel van af. Sterker nog, ze kijken niet eens meer om naar het dierenweitje als we er langs fietsen.

Lees meer

22 miljard euro voor Pearl Jam

20-05-2019 Het festivalseizoen is weer begonnen. Een van de leukste tijden van het jaar vind ik altijd. Leuke, slechte en goeie bands ontdekken op een grasveld met tenten. Heerlijk in de zon liggen en met je ogen dicht naar de klanken luisteren die je oren strelen, of in sommige gevallen, terroriseren. Ik loop al aardig wat jaren mee en kan inmiddels met recht een ouwe festivalrot genoemd worden.

Lees meer

Met z’n allen aan de Cola Light

03-05-2019 Cola Light is gezond. ‘One glass Coke a day, keeps the doctor away’. En olijfolie? Daar kun je beter van af blijven. Eet dan maar liever ontbijtgranen met minder suiker. Want die zijn groen. Het zijn niet mijn eigen beweringen, maar de uitkomsten van een nieuw label dat vanaf 2020 voedingswaarden moet gaan weergeven.

Lees meer

Papa is een superheld

26-03-2019 Typisch gevalletje ‘Dat gebeurt alleen anderen, mij niet’. We schrijven tweede kerstdag 2013. Zoals ongeveer driekwart van Nederland bezoeken ook wij met de feestdagen ouders en schoonouders. Eerste kerstdag die van mij, vandaag zijn de ouders van mijn vriendin aan de beurt.

Lees meer

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop