Bedrijfscontinuiteits- en crisismanagement

De gevolgen van het coronavirus zijn voor veel bedrijven en organisaties groot. Dat vraagt om crisismanagement, maatregelen om bedrijfsactiviteiten zo veel als mogelijk te continueren. En het zo goed mogelijk inschatten van de risico’s om juiste beslissingen te nemen en te zoeken naar kansen en nieuwe mogelijkheden om klanten te bedienen.

28 oktober online BCM-event: Houd me op de hoogte!

De afgelopen jaren zijn op basis van kennis en ervaringen van talloze organisaties over de gehele wereld normen en richtlijnen voor Business Continuity Management (BCM) en Crisis Management (CM) ontwikkeld die hulp bieden om deze uitzonderlijke situatie zo goed mogelijk door te komen.

Op 16 april 2020 organiseerde NEN een webinar ‘Bedrijfscontinuïteitsmanagement in tijden van Corona’.

De normcommissie 'Business Continuity Management (BCM) en Crisis Management (CM)' zorgt voor de Nederlandse inbreng bij de ontwikkeling van internationale (ISO) en Europese (EN) normen. De belangrijkste normen voor BCM en CM, ISO 22301, 22313 en CEN/TC 17091, zijn vertaald naar het Nederlands.

Vind meer informatie over de ontwikkeling van normen op de normcommissiepagina Business Continuity Management (BCM) en Crisis Management (CM).

Webinar BCM terugkijken


Met medewerking van:
Dick Hortensius, senior consultant Managementsystemen, NEN
Gert Kogenhop, directeur bcm+ en voorzitter van de normcommissie
Jean-Pierre van Eekelen, Corporate Business Continuity Officer en Data Protection Officer, ProRail

Sheets webinar en Q&A

Normen BCM & CM

Na (gratis) registratie in NEN Connect kunt u bovengenoemde normen tijdelijk voor eigen gebruik inzien. Hier heeft u alleen een valide e-mailadres en naam voor nodig. Direct naar www.nenconnect.nl/coronavirus.

Online event, 28 oktober 2020

Op 28 oktober organiseert NEN het online event ‘BCM en Crisismanagement: Wat was uw plan B?’. Bent u verrast door de impact van de coronacrisis op uw organisatie? Was u voorbereid op een dergelijke crisis, of heeft u (compleet) de controle verloren? En vraagt u zich af: Als ik het anders had aangepakt, had ik dan schade aan mijn business kunnen voorkomen?

We hebben aan den lijve ondervonden hoe belangrijk een plan B is voor de bedrijfscontinuïteit. Met een BCM- en crisismanagementplan weten we hoe we onze business na de crisis weer kunnen voortzetten. De normen en richtlijnen voor Business Continuity Management (ISO 22301) en Crisismanagement (ISO/TS 17091) bieden hulp om deze uitzonderlijke situatie zo goed mogelijk door te komen.

Zorg dat je er bij bent op 28 oktober 2020 en leer van de experts.

Dat is interessant! Hou mij op de hoogte!

Meepraten over normen?

De normcommissie BCM en CM zoekt nieuwe leden ter uitbreiding van het bestaande team. De commissie levert input voor de internationale en Europese normontwikkeling op het gebied van BCM en CM binnen ISO respectievelijk CEN. Ook levert zij een bijdrage aan de bevordering van de toepassing van deze normen in Nederland.

Meedoen aan normontwikkeling betekent dat u bij de top uit uw sector aan tafel zit. U investeert in kennis, kunde en kansen voor uw organisatie. U werkt actief mee aan kennisuitbreiding en maakt daarmee de weg vrij voor innovatie in uw vakgebied. Door deelname bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Hierdoor kunt u vroegtijdig inspelen op komende veranderingen en blijft u koploper in uw vakgebied. Daarnaast legt u makkelijk nieuwe contacten met branchegenoten in binnen- en buitenland waarmee u uw voordeel kunt doen. De tijdsinvestering is ongeveer vier dagen per jaar.Normcommissie Business Continuity Management en Crisis Management zoekt leden

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen voor bedrijfscontinuïteits- en crisismanagement? De normcommissie ‘Business Continuity Management (BCM) en Crisismanagement (CM)’ verzorgt de Nederlandse inbreng bij de ontwikkeling van mondiale en Europese normen voor BCM en CM. Neem contact op met Dick Hortensius.

Dick Hortensius

Dick Hortensius

Dick Hortensius, consultant bij NEN, telefoon 015 2 690 115 of stuur een e-mail.