Herziening normen Fysiotherapie

12-08-2014 Jaarlijks bezoekt 20% van de Nederlanders de fysiotherapeut. De vraag is de afgelopen jaren toegenomen vanwege een verschuiving in het beleid van intramurale naar extramurale fysiotherapie, het toegenomen belang van fysiotherapie ten aanzien van preventie en de toename van het aantal chronische klachten. De HKZ-normen voor Extramurale Fysiotherapiepraktijken zijn aan herziening toe. De huidige normen dateren uit 2005. Er zijn meer dan 800 praktijken op gecertificeerd.

HKZ is gestart met een vooronderzoek: de komende tijd wordt met verschillende stakeholders bekeken wat de huidige ervaringen met de norm zijn en worden de wensen voor de toekomst geïnventariseerd. Hiervoor gaat HKZ in gesprek met fysiotherapiepraktijken, certificerende instellingen, HKZ-partners en verzekeraars.

Eind oktober verwachten wij duidelijk te hebben wat de wensen zijn ten aanzien van een nieuwe norm, zodat deze in de loop van 2015 gelanceerd kan worden. Uiteraard geldt er voor praktijken die in het bezit zijn van een HKZ-certificaat op basis van de huidige norm (versie 2005) straks een ruime overgangsregeling, zodat zij niet in de problemen komen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jojanneke Bolder, consultant NEN-HKZ Zorg & Welzijn, telefoon (015) 2 690 318 of e-mail jojanneke.bolder@nen.nl.


Eerder door u bekeken

Vragen over HKZ?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

info@hkz.nl

Meer Zorg & Welzijn