Ziekenhuizen maken patiëntdata toegankelijk en uitwisselbaar

19-06-2014 Veel ziekenhuizen zien het belang van goed toegankelijke en actuele patiëntdata. Dit kan namelijk cruciaal zijn bij het nemen van klinische beslissingen als de toestand van een patiënt snel verandert. Zo gaat het Elkerliek ziekenhuis in Helmond de bewaking van de vitale functies van patiënten standaardiseren en de bewakingsdata makkelijk uitwisselbaar maken.

Het ziekenhuis schaft hiervoor nieuwe patiëntbewakingssystemen aan. De bewakingsmonitoren worden geïnstalleerd op de verschillende afdelingen in het ziekenhuis, waaronder de afdelingen hartbewaking, cardiologie, de kinder- en couveuse afdeling, de brain care unit en op de spoed hulp en het gehele nieuwe OK en IC-complex.

Patiënteninformatie aan het bed beschikbaar

Met de apparatuur kunnen de vitale functies, zoals hartslag, lichaamstemperatuur en bloeddruk van patiënten worden bewaakt. Daarnaast is ook alle andere relevante klinische patiënteninformatie aan het bed beschikbaar. Zo kan snel en tijdig worden ingespeeld op veranderingen in hun gezondheidstoestand, bijvoorbeeld bij kritische patiënten op de OK, de intensive care of de afdeling hartbewaking. De artsen hebben zo altijd en overal in het ziekenhuis, maar ook vanaf externe locaties zoals thuis, direct toegang tot de historische en realtime gegevens van hun patiënten.

Standaardiseren

De bewaking van de vitale functies van patiënten wordt bovendien gestandaardiseerd en de data makkelijk uitwisselbaar. Standaardisatie van bewakingsapparatuur geeft diverse voordelen, vooral voor patiëntveiligheid. Zo wordt het overplaatsen van patiënten van de ene naar de andere afdeling vereenvoudigd en geoptimaliseerd doordat het nu het mogelijk is om direct alle bewakingsgegevens over te dragen. Daarnaast biedt standaardisatie voor het ziekenhuis bovendien voordelen op het gebied van training van medewerkers en kan apparatuur eenvoudiger worden uitgewisseld.


HTML Map

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Wilt u meer informatie?
Neem contact op met Shirin Golyardi

(015) 2 690 313

shirin.golyardi@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn