Actualisatie van NTA 8025 “woning APK” is begonnen

13-04-2017 De NTA 8025, voor korte inspecties van woninginstallaties, wordt herzien. Deze NTA vormt een goede basis voor de ontwikkeling van de norm NEN 8025. Daarmee krijgt deze populaire NTA een waardig vervolg.

Begin april vond de kick-off plaats over de herziening van de NTA 8025. Tijdens deze bijeenkomst werd er vooral gesproken over de methodiek achter de periodieke beoordeling van de woninginstallatie. Deze NTA wordt geactualiseerd en tot een nationale NEN-norm omgevormd. De planning voor deze actualisatie is dat de norm binnen een jaar gepubliceerd wordt.

Werkwijze van NTA naar NEN

Een groep van specialisten uit verschillende vakdisciplines is van start gegaan om de bestaande NTA 8025 aan te laten sluiten op de huidige technieken. Om de doorlooptijd binnen de perken te houden, is ervoor gekozen om sub-werkgroepen te formeren. Elke groep behandelt één onderwerp: gas (incl. ventilatie), water (incl. riool), elektra en gebruikers. Met deze laatste groep worden de gebruikers van de inspecties bedoeld. Denk hierbij aan woningbouwcoöperaties en woningbeheer.

Meer informatie

Voor informatie: neem contact op met NEN Klantenservice, telefoon (015) 2 690 391 of e-mail Sukran Yilmaz, elektrische-installaties@nen.nl.

Recently Viewed

More information?

Please contact NEN Communications department.

00 31 152 690 435

communications@nen.nl