Afsluiting Europees project SMEST2

28-05-2013 Vandaag, dinsdag 28 mei 2013, wordt het Europese project SMEST2 afgesloten met een netwerkconferentie in Brussel. Tijdens deze conferentie worden de positieve projectresultaten en de uitkomsten van negentien Europese workshops gepresenteerd. Dit project, waarin NEN en VNO-NCW/MKB Nederland voor de nationale workshop samenwerkten, heeft de band verstevigd tussen MKB en normalisatie.

De gratis conferentie biedt uitstekend gelegenheid om kennis en ervaring uit te wisselen over het vergroten van de bijdrage en betrokkenheid van het MKB in normalisatie. De SME Conference is vandaag via live video streaming te volgen. Een overzicht van het conferentieprogramma is ook beschikbaar.

SMEST2

SMEST2 is een project met als doel de relatie tussen het midden- en kleinbedrijf en normalisatie te verstevigen door het aanreiken van de juiste tools. Tijdens de workshops werd onder andere besproken hoe de toepassing van normen de omzet kan vergroten of de productie efficiƫnter kan maken. Ook werd uitgelegd wat het belang voor het MKB is bij normalisatie, hoe ondernemers kunnen deelnemen in een normalisatietraject (nationaal of Europees) en wat de kosten en baten zijn van normalisatie. De uitkomsten hiervan worden tijdens de conferentie gepresenteerd.

Daarnaast biedt SMEST2 een kennisplatform waarop informatie, ervaring en 'best practices' kunnen worden uitgewisseld tussen Europese normalisatie instellingen en brancheorganisaties. Het project is uitgevoerd in samenwerking met de Duitse en Oostenrijkse normalisatie instellingen DIN en ASI en het Europees normalisatie instituut CEN-CENELEC. SMEST2 wordt gefinancierd door de Europese Commissie en EFTA.

Meer informatie

Voor meer informatie over SMEST2: Tanja van Tooren-Pijpaert, Project Manager, telefoon (015) 2 690 261 of e-mail tanja.vantooren@nen.nl.

Recently Viewed

More information?

Please contact NEN Communications department.

00 31 152 690 435

communications@nen.nl