Deze week BNR’s Big Five van ons water, mede mogelijk gemaakt door NEN

03-06-2019 Nederland staat bekend als waterland. Al eeuwenlang vechten we tegen het water, maken we polders, bouwen we dijken en stormvloedkeringen en staan we wereldwijd bekend als expert op het gebied van watermanagement. Maar de uitdagingen worden groter en vragen om andere oplossingen: de zeespiegel stijgt, we krijgen meer te maken met droogte en extreme neerslag komt steeds vaker voor. Hoe gaan we om met het veranderende klimaat en alle uitdagingen die daarbij horen? Daarom staat water bij NEN hoog op de agenda en is het een van de belangrijkste speerpunten van de organisatie.

BNR’s Big Five van ons water

Omdat water een belangrijk onderwerp is voor NEN zijn we blij dat ook BNR aandacht besteedt aan dit onderwerp in het programma ‘The Big Five’. Een week lang wordt door Roelof Hemmen één onderwerp uitgelicht waarbij er elke dag 1 gast wordt uitgenodigd. In de week van 3 juni worden de volgende gasten uitgenodigd:

  • Maandag: deltacommissaris Peter Glas
  • Dinsdag: watergezant Henk Ovink
  • Woensdag: Karin Sluis, Witteveen + Bos
  • Donderdag: Guïljo van Nuland, Brabant Water
  • Vrijdag: dijkgraaf Paul van Erkelens (Friesland)

Benieuwd naar de uitzending?

Je kunt The Big Five elke werkdag van 10:00 uur tot 11.00 uur live op BNR Nieuwsradio horen. ’s Avonds wordt het om 23.00 uur herhaald. Op zaterdag 8 juni van 19.00 uur tot 00:00 uur worden alle afleveringen van de week achter elkaar uitgezonden.

Of bekijk de podcasts op: www.bnr.nl/podcast/thebigfive

Meer informatie op nen.nl/water

In het perspectief van deze veranderingen is het belangrijk dat Nederland als koploper zichzelf blijft uitvinden en vernieuwen. Dat we onze kennis blijven delen en blijven innoveren, binnen de grenzen van ons land in samenwerking met overheden, kennisinstellingen en marktpartijen, maar vooral ook daar overheen, want water kent geen grenzen. Het stroomt, verdampt, bevriest en smelt en komt als regen weer op het land. Je kunt ermee wassen, er warmte en koude in opslaan, je kunt erover transporteren, ermee spelen en het omzetten in energie. Water is een verbindend element. Lees op deze website met welke uitdagingen we in Nederland te maken hebben, waarbij breed gedragen afspraken van belang zijn en welke stappen er worden genomen op weg naar 2030.

Recently Viewed

More information?

Please contact NEN Communications department.

00 31 152 690 435

communications@nen.nl