21 - 28 januari ‘Week van de circulaire economie’

26-01-2016 Nederland Circulair! organiseert van 21 - 28 januari samen met andere organisaties diverse bijeenkomsten (masterclasses, cocreatiesessies en keynotes) voor verschillende bedrijfstakken en specialisaties. In de ambitie om het Nederlandse bedrijfsleven te overtuigen, van de juiste tools en kennis te voorzien en meer bekendheid te geven aan bestaande circulaire businesscases, hebben zij de Week van de Circulaire Economie in het leven geroepen.

De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Op dit moment is er voor een groot deel nog sprake van een lineair systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd.

Ondernemers die actief zijn in de circulaire economie of de mogelijkheden daarvoor onderzoeken, weten dat afspraken met leveranciers en de ketenpartners heel belangrijk zijn. Maar ze lopen al snel tegen wet- en regelgeving aan. Normen en certificaten kunnen oplossingen bieden. Maar welke normen en certificaten zijn in welke branche relevant?

De rol van normen en certificatie op de circulaire economie

NEN heeft in 2014 een rapport uitgebracht over de rol van normen en certificatie op de circulaire economie. Hieruit blijkt dat normen een belangrijke rol spelen in het maatschappelijk handelsverkeer en actueel moeten worden gehouden om te voldoen aan de veranderende economie. NEN is een netwerkorganisatie en brengt partijen bij elkaar om formele afspraken te maken zodat de kansen van de circulaire economie worden omarmt en circulair denken gemeengoed wordt. Lees meer informatie over dit rapport en de rol van NEN.

Meer informatie

Voor vragen over de mogelijkheden die circulaire economie kunnen bieden kunt u contact opnemen met Martijn van Rijn, consultant Milieu & Maatschappij, telefoon (015) 2 690 289 of e-mail martijn.vanrijn@nen.nl.

Lees meer over de Week van de Circulaire Economie.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

(015) 2 690 435

communicatie@nen.nl