“A call for action on the Single Market”

14-06-2016 De Europese binnenmarkt, ook wel de Single Market, is een van de grootste prestaties van de EU. Sinds het begin zijn er grote stappen gemaakt, maar er is nog werk aan de winkel. Op 13 juni 2016 vond in Amsterdam de conferentie ‘Working together to strengthen the Single Market for EU businesses and consumers’ plaats. Deelnemers van de Single Market Forum workshops hebben, op basis van de resultaten 2015/2016, een aantal prioriteiten voor actie geïdentificeerd.

Er is een Single Market nodig die sterker, eerlijker en dieper is. Er moeten voldoende kansen verschaft worden aan ondernemingen en consumenten in de EU en innovators en investeerders moeten worden toegelaten om hun activiteiten in een grote markt op te schalen zonder bezwarende en zeer divergerende regulaties. De markt moet dus acteren als een motor voor banen en groei. Het is belangrijk om fit te zijn voor het digitale tijdperk – een raamwerk dat de realiteiten van de huidige economie erkend, met regels die naar behoren worden gehandhaafd.

De Commissie heeft haar strategieën gepubliceerd omtrent de Digital Single Market, de Single Market for Goods and Services, en de Capital Markets Union. Legislatieve voorstellen zijn aanstaande, of liggen al op tafel. Het doel is de visie gezamenlijk (ondernemingen, inwoners, de Commissie, de lidstaten, het Europees Parlement) en met vastberadenheid en tempo te implementeren.

Bekijk hier het verslag en de actiepunten.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl