Bescherm je ogen tegen de zon!

05-07-2013 Volgens de weersvoorspellingen mogen we vanaf vandaag genieten van zomerse dagen. De temperaturen stijgen, de zon schijnt volop en als we het mogen geloven wordt het eindelijk echt strandweer. Met dit zomerse weer komen natuurlijk ook zomerse activiteiten en maatregelen om de hoek kijken. Hoe bescherm je jezelf tegen de zon?

Ze zijn er in alle kleuren en maten: zonnebrillen. Toch is het niet alleen een mode-item. Een goede zonnebril beschermt je ogen tegen de felle zon. Ook op de weg is een zonnebril belangrijk. Rijd je zonder, dan word je simpelweg verblind door de felle zon.

Zonnebrillen vallen onder de Europese richtlijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Deze richtlijn geeft echter alleen een paar algemene criteria. NEN-EN 1836 is veel specifieker en geeft een nadere invulling van de algemene technische eisen. Als een zonnebril voldoet aan NEN-EN 1836, biedt deze goede bescherming tegen de ultraviolette kracht van de zon. In de norm worden onder andere eisen en aanwijzingen beschreven met betrekking tot de tint en de UV-absorptie van de glazen.

Normcommissie Persoonlijke Beschermingsmiddelen

NEN coördineert de inspraak van belanghebbenden bij het Europese normalisatieproces. Daartoe bestaat een normcommissie ‘Persoonlijke beschermingsmiddelen’ met de volgende aandachtsgebieden:

  • ademhalingsbescherming
  • oogbescherming
  • hoofdbescherming
  • gehoorbescherming
  • valbescherming
  • voet- en beenbescherming
  • beschermende kleding

Eerder door u bekeken

Voor inhoudelijke informatie over de norm of over het normalisatieproces: Ying Ying Lau, consultant Arbeid

(015) 2 690 357

arbeid@nen.nl

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl