De drijfveren om lid te worden van een normcommissie

30-03-2015 Waarschijnlijk weet u al dat normen niet door NEN worden “gemaakt”, maar dat deze worden ontwikkeld door een groep mensen in een normcommissie. Wat voor type mensen zitten er in zo’n commissie? Wat is voor hen de aanleiding geweest om lid te worden en waar houden zij zich mee bezig?

In NENMagazine van februari vertellen Arthur Grooten van TATA Steel, Gerard Hommen van Cofely en Dennis van Stratum van Strukton waarom zij actief zijn geworden in normcommissies. Hun rollen zijn verschillend, maar hun drijfveren vertonen veel overeenkomsten. De redenen voor hen om lid te worden van een normcommissie zijn onder andere:

  • dichter bij het vuur zitten;
  • een inhoudelijke bijdrage aan de normen leveren;
  • invloed uit kunnen oefenen op de inhoud van de norm; en
  • ontwikkelingen in de gaten houden.

Bovendien is hun netwerk zowel nationaal als internationaal enorm gegroeid.
De normen gebruiken ze in de dagelijkse praktijk als handvat, waardoor ze zorgen voor eenduidigheid bij het ontwerpen, aanleggen en inspecteren. Bovendien leidt dit tot vergelijkbare en veilige systemen.

Meer weten over hoe deze commissieleden hun werk in een normcommissie ervaren? Lees dan het artikel ‘Samen de (gas)leiding in handen nemen’ en/of het stuk ‘NEN een oude-herenbolwerk met stropdassen? Absoluut niet!’

NEN Magazine

Naast deze interviews bevat NEN Magazine nog veel meer interessante (achtergrond)artikelen over normalisatieprojecten en interviews met partners, klanten en normcommissieleden. In het blad leest u ook over de visie van NEN en waar NEN als organisatie mee bezig is. NEN Magazine is een relatiemagazine voor belanghebbenden verschijnt twee keer per jaar. Lees het complete magazine.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl