Deelnemen aan een Europese studie over de bijdrage van normalisatie aan onderzoek en innovatie?

22-10-2018 Europese normalisatie en onderzoek zijn nauw met elkaar verweven. Het tijdig toepassen van normalisatie bij onderzoek kan het resultaat versterken. De uitwisseling tussen deze twee is echter nog niet in alle gevallen vanzelfsprekend. Om deze brug te slaan tussen onderzoek, innovatie en normalisatie, is het Europees project ’BRIDGIT 2’ gestart.

Onderzoekers en ontwikkelaars kunnen de effectiviteit, efficiëntie en acceptatie van hun werk verbeteren door afspraken te maken over producten, processen en diensten. Spelers die direct of indirect werken op het gebied van onderzoek en innovatie in Nederland kunnen een belangrijke rol spelen door deel te nemen aan de enquête over de (gemiste) toepassing van normalisatie en de kansen die het biedt bij onderzoek en innovatie.

NEN en CEN-CENELEC waarderen de mening en ervaring van alle belanghebbenden en nodigen betrokkenen bij het onderwerp daarom uit om deel te nemen aan een enquête. De Europese normalisatie-instellingen, waaronder NEN, zullen de resultaten van deze enquête gebruiken om specifieke instrumenten te ontwikkelen voor onderzoek en innovatie. Op deze manier kan de marktintroductie van innovaties in Nederland en in Europa bevorderd worden. Technopolis Group, een onafhankelijk adviesbureau voor onderzoek en innovatie, voert deze enquête uit.

Het invullen van de Engelstalige enquête neemt ongeveer 10-15 minuten van uw tijd in beslag. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage aan onze studie.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze studie of wat normalisatie voor u kan betekenen? Wij beantwoorden graag uw vragen. Stuur een e-mail naar Lieke van Nierop.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl