Deze week in BNR's Big Five van het Circulaire Bouwen

15-04-2019 Circulair bouwen is een belangrijk onderwerp voor Nederland en dus ook voor NEN. Daarom zijn we blij dat ook BNR aandacht besteedt aan dit onderwerp in het programma ‘The Big Five’. Een week lang wordt door Roelof Hemmen één onderwerp uitgelicht waarbij er elke dag 1 gast wordt uitgenodigd. In de week van 15 april worden de volgende gasten uitgenodigd:

  • Maandag: hoogleraar Building Sustainability Elphi Nelissen
  • Dinsdag: directeur Procurement Esther Donders van Heijmans
  • Woensdag: directeur New Horizon Urban Mining, Michel Baars
  • Donderdag: Architect, Thomas Rau
  • Vrijdag: directeur Zakelijke Relaties bij Triodos Bank, Patty Zuidhoek

Benieuwd naar de uitzending? Luister dan elke dag in de week van 15 april tussen 10.00 - 11.00 uur.

Of bekijk de podcasts op: www.bnr.nl/podcast/thebigfive

De rol van NEN

Een circulaire bouwsector draagt bij aan het verkleinen van het grote aandeel dat de sector heeft in geproduceerde afvalstromen, (primair) grondstoffengebruik en het energieverbruik. Dit kan gerealiseerd worden door terugwinning en hergebruik van bouwmaterialen, -producten en elementen.

Om stappen te kunnen maken in de transitie van deze sector, zijn bouwbreed gedragen afspraken nodig die hun weerslag zullen hebben op de inrichting en uitvoering van het gehele proces.

  • Afspraken over de productie tot en met beheer en demontage. Een eenduidige taal is daarvoor een eerste vereiste zodat iedereen in de bouw de afspraken begrijpt en kan toepassen.
  • Afspraken voor methoden voor het vastleggen van informatie over materialen en producten in bouwwerken, het meetbaar maken van circulariteit en het aantonen van de kwaliteit van herbruikbare elementen.

Kijk voor meer informatie over afspraken voor een circulaire bouwsector op Afspraken Circulair Bouwen.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl