Dwingend verwezen nationale NEN-normen zijn in te zien

29-12-2015 De dwingend verwezen nationale NEN-normen zijn vanaf vandaag via NEN Connect in te zien. Het betreft vooral milieunormen, een klein aantal bouwnormen en ‘veiligheidsnormen’.

Met een NEN Connect account kunt u online in het gehele assortiment van NEN Connect zoeken en de vrij beschikbare documenten direct inzien. Heeft u nog geen NEN Connect account, dan kunt u deze gratis aanmaken door u te registeren. Heeft u wél al een NEN Connect account, dan kunt u naast uw eigen normencollectie direct de vrij beschikbare normdocumenten inzien.

NEN is blij dat de nationale NEN-normen waarnaar de wet dwingend verwijst vrij beschikbaar zijn gekomen. Dit houdt in dat de normgebruiker niet voor deze NEN-normen hoeft te betalen om deze te kunnen inzien. Met deze oplossing geven NEN en het ministerie van Economische Zaken (EZ) invulling aan het kabinetstandpunt Normalisatie. NEN heeft met het ministerie van EZ afgesproken dat hiervoor jaarlijks een bedrag aan NEN wordt betaald. Deze afspraak geldt in ieder geval voor de komende vijf jaar.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u op de themapagina 'Vrij beschikbare normen' terecht. Hier vindt u ook de meest gestelde vragen.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl