Earth Hour: De wereld dooft het licht

24-03-2018 Op het moment dat buiten de schemering inzet, worden de lampen in huis aangezet. Dat is iets wat iedereen zonder nadenken doet. Wat denkt u ervan om vanavond tussen 20.30 en 21.30 uur alle lichten en andere elektrische apparaten uit te laten? Vandaag, zaterdag 24 maart, is het Earth Hour. Een uur om energiebesparing te promoten en koolstofdioxide-uitstoot te verminderen.

Klimaatverandering is een veelvoorkomend begrip. Deze verandering is een enorm grote bedreiging voor de toekomst van onze planeet. Een voorbeeld hiervan is de opwarming van de aarde. Een onderzoekscentrum van de Europese Unie, Copernicus Climate Change Services, is hiermee bezig en verzameld data over de huidige klimaatsituatie. Dit kan weer gebruikt worden voor prognoses voor het toekomstige klimaat. NEN brengt voor dit centrum in kaart welke gegevens ontwikkelaars van normen nodig hebben om normen op te zetten of te herzien met betrekking tot het klimaat in de toekomst.

Doe mee aan Earth Hour

Veranderingen van het klimaat brengen veel agendapunten met zich mee, nationaal én internationaal. Dat is ook een van de redenen dat Copernicus Climate Change Services een groot aantal Europese partijen heeft benaderd die al bezig zijn met normalisatie binnen dit gebied. Klimaatverandering is een feit, maar hoe gaan we hiermee om? Wat kunnen gezinnen doen om hun steentje bij te dragen aan een betere wereld? Doe mee aan ‘Earth Hour’ en doof de lichten voor één uur samen met miljoenen andere mensen.

Achtergrond

Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds. Miljoenen mensen en tientallen organisaties nemen deel aan deze campagne door alle lichten tussen 20.30 en 21.30 uur uit te zetten. Dit is het uur om te laten zien dat kleine gebaren en acties een enorm effect kunnen hebben op de toekomst.

Meer informatie

Wil jij meer weten over het project van Copernicus Climate Change Services? Lees het artikel in NENMagazine ‘NEN brengt behoefte klimaatdata in kaart’.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl